null Evan ja Manun lauluissa maistuu elämä

Eva ja Manu aikovat tarjota syyskuisessa Pyhän Laurin kirkon konsertissa maistiaisia uudelta levyltään.

Eva ja Manu aikovat tarjota syyskuisessa Pyhän Laurin kirkon konsertissa maistiaisia uudelta levyltään.

Evan ja Manun lauluissa maistuu elämä

Muusikot jatkoivat musiikin tekemistä yhdessä, vaikka he erosivat yli vuosi sitten.

Suomalais-ranskalainen popfolkduo Eva ja Manu konsertoi syyskuussa Pyhän Laurin kirkossa. Esiintyminen liittyy Tikkurilan seurakunnan nuorille aikuisille suunnattuun Heijastus-konserttisarjaan.

Suosittu duo ei ole tätä ennen juuri esiintynyt kirkoissa, mutta Evasta on hienoa päästä konsertoimaan Pyhän Laurin kirkkoon. Muusikko on nimittäin käynyt siellä konserteissa tai muuten vain hengailemassa.

– Pyhän Laurin kirkko on vanha historiallinen rakennus, ja siellä on varmaan aivan erityiset energiat. Avara kirkkotila myös sopii melodiselle musiikillemme, puhelimitse tavoitettu Eva sanoo.

Pianoa soittava Eva ja kitaristi Manu aikovat esittää konsertissa vanhempaa tuotantoaan mutta myös maistiaisia tulevalta levyltään. Muusikot äänittävät parhaillaan studiossa kolmatta albumiaan. Duon edellisestä Cinnamon Hearts -levystä on kulunut neljä vuotta.

Musiikkimme on päiväkirjamaista. Kerromme tarinoita omasta elämästämme.

Rauhassa omaa polkua

Eva tietää, että neljän vuoden ilmestymistauko on musiikkimaailmassa pitkä. Duo ei kuitenkaan ole halunnut tehdä musiikkia liiallisella paineella vaan kulkea rauhassa omaa polkuaan.

– Olemme kirjoittaneet biisejä parin vuoden ajan, ja nyt tuntui siltä, että olemme valmiit julkaisemaan ne.

Eva ja Manu työstävät albumin kaikki kappaleet yhdessä.

– Musiikkimme on päiväkirjamaista. Kerromme tarinoita omasta elämästämme, meistä itsestämme, perheestämme ja kavereistamme, kaikkeen päiviimme kuuluvasta, Eva selvittää.

– Meissä kahdessa yhdistyvät erilaiset kulttuuri- ja musiikkiympyrät. Olemme molemmat kasvaneet musikaalisissa perheissä, mutta olen itse ollut aiemmin enemmän tekemisissä jazzmusiikin ja Manu rockmusiikin kanssa.

Menestys alkoi blogista

Muusikot tutustuivat vuonna 2010 Yhdysvaltojen Bostonissa sijaitsevassa Berklee College of Music -musiikkiopistossa. Eva Louhivuori ja Manu Laudic huomasivat, että heillä löytyi paljon puhuttavaa musiikista. Pian he alkoivat seurustella ja musisoida yhdessä.

– Lähdimme kiertelemään puoleksi vuodeksi Eurooppaan, ja teimme samalla uusia biisejä, joita julkaisimme Travel in Music -blogissamme, Eva kertoo.

Blogi sai nopeasti paljon seuraajia, mikä tuntui pariskunnasta aluksi hämmentävältä, koska biisit oli tarkoitettu enemmänkin lähipiirille.

– Toisaalta siitä osasi myös nauttia, olimmehan molemmat musisoineet pienestä lähtien. Samalla alkoi tulla yhä enemmän keikkaa.

Helsinkiläismuusikot erosivat yli vuosi sitten. He ovat siitä huolimatta halunneet jatkaa musiikillista yhteistyötään.

– Olemme edelleen hyviä ystäviä ja kunnioitamme toisiamme. Nykyinen tilanne näkyy uudella levyllä sillä tavalla, että musiikkimme on aiempaa syvällisempää. Olemme kasvaneet ja kypsyneet, mikä on inspiroinut biisien tekemisessä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi