null Fazerin kahvilan ikkunassa voi ihailla syötävän kaunista seimeä

Kondiittorimestari Marika Korhonen kokee jouluseimen valmistamisen hienoksi ja haasteelliseksi tehtäväksi.

Kondiittorimestari Marika Korhonen kokee jouluseimen valmistamisen hienoksi ja haasteelliseksi tehtäväksi.

Hyvä elämä

Fazerin kahvilan ikkunassa voi ihailla syötävän kaunista seimeä

Kondiittorimestari Marika Korhonen on kirjoittanut tämänvuotiseen Fazerin jouluseimeen joululaulun sanoja suklaalla. Seimi on osa perinteistä Helsingin jouluseimet -tapahtumaa.

Kluuvikadun Fazerin ikkunassa on avonainen kirja, johon on kauniilla kaunokirjoituksella kirjoitettu joululaulun sanoja. Sivujen päällä kellii kapaloihin puettu Jeesus-­lapsi. Kirjan ympärillä on kulkusia. Kaikki on valmistettu suklaasta ja sokerista, joten tämän jouluseimen voisi halutessaan syödä.

Fazerin kahvilan jouluseimi on osa Helsingin jouluseimet -tapahtumaa, jonka ­Helsingin seurakuntayhtymä järjestää luterilaisten, ­ortodoksisten ja katolisten seurakuntien sekä paikallisten yritysten kanssa.

Seimen on jo useana vuonna valmistanut kondiittorimestari Marika Korhonen. Hän aloittaa työn suunnittelun aina tapahtuman kulloisestakin teemasta. Nyt teemana oli Pekka Simojen joululaulu Tulkoon joulu.

– Tästä teemasta oli helppo ideoida seimen sisältöä. Olen harrastanut vapaa-ajalla kalligrafiaa, joten halusin kirjoittaa laulun sanat suklaalla sokerista tehdylle paperille, Korhonen kertoo.

– Se oli kyllä vieläkin vaikeampaa kuin kalligrafiakynällä kirjoittaminen. Tein ensin luonnoksen kuulakärkikynällä tavalliselle paperille, ja ihan hyvin se sitten onnistui.

Kaikkein työläimmäksi Korhonen koki kirjankansien ja kulkusten tekemisen. Työ­aikaa vei suklaan työstäminen. Koko seimen tekemiseen kului yksi työpäivä.

Jeesus-lapsi kellii suklaasta ja sokerista valmistetun kirjan sivuilla, joihin on kirjoitettu suklaalla Tulkoon joulu -laulun sanoja.  

Jeesus-lapsi kellii suklaasta ja sokerista valmistetun kirjan sivuilla, joihin on kirjoitettu suklaalla Tulkoon joulu -laulun sanoja.  

Korhosen mukaan jouluseimen valmistaminen on hieno ja haasteellinen tehtävä.

– Viime vuonna tapahtuman teemana oli syli. Mietin pitkään, miten toteuttaisin sen, mutta keksin lopulta tehdä suklaalla kämmenten muotoisen sylin, jossa Jeesus-lapsi lepäsi.

Jouluseimeä voi ihailla Fazerin kahvilan ikkunassa loppiaiseen 6.1. asti. Jouluseimistä saatu palaute on ollut yleensä hyvin positiivista. ­Fazerilta voi myös tilata oman seimen kotiin samaan tapaan kuin kaikkia muitakin yrityksen ­tuotteita. 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kaupunkisaamelaiset tapaavat Kauneimmissa joululauluissa – ummikotkin ovat tervetulleita kuulemaan saamen kieltä

Ajankohtaista

Helsingin Tuomiokirkossa joululauluja lauletaan kolmella Suomessa puhuttavalla saamen kielellä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.