null Gospelia kanteleella

Päivi Ollikainen esiintyy taitelijanimellä Iida Elina. Hänen musiikkiaan kuvaillaan omaleimaiseksi ja intensiiviseksi.

Päivi Ollikainen esiintyy taitelijanimellä Iida Elina. Hänen musiikkiaan kuvaillaan omaleimaiseksi ja intensiiviseksi.

Gospelia kanteleella

Taiteilijanimellä Ida Elina esiintyvän laulaja-lauluntekijän Päivi Ollikaisen debyyttialbumi Songs of Freedom julkaistiin kesäkuussa. Samoihin aikoihin hän sai myös maisterin paperit Sibelius-Akatemiasta. Päivi elää nyt unelmaansa todeksi.

Ison harppauksen oman tyylinsä löytämiseksi Päivi teki vaihtaessaan aikoinaan klassisen kanteleensoiton popjazz-kanteleensoittoon.

— Oman musiikillisen suunnan löytymisessä auttoi YouTube. Sieltä opettelin fingerstyle-kitaransoittoa, ja omaksuin tekniikan osaksi kanteleensoittoa. Japanissa vietetyn vuoden aikana löytyi oma juttuni, r&b-vaikutteinen kantelegospel.

Päivin koko nimi on Päivi Ida Elina. Toiset etunimensä hän on saanut mummujensa Iidan ja Ellenin mukaan. Päivi on aina pitänyt niistä, ja joskus teini-iässä hän haaveili vaihtavansa nimekseen Ida Elinan. Nyt mummujen rakkaat nimet ovat hänen taiteilijanimenään.

Päivin tapa soittaa kanteletta on ainutlaatuinen.

— Ei ole olemassa tällaisen perkussiivisen kanteletekniikan soittajia, joiden esimerkkiä voisin seurata. Polku on raivattava itse. On ihan mielettömän hienoa, jos onnistun siinä, Päivi sanoo.

Kerran kuukaudessa Päivi esittää musiikkiaan laulaen ja soittaen Bulevardin kahvisalongissa. Hän myös opettaa kanteleensoittoa ja tekee vapaaehtoistyötä helluntaiseurakunnassa.

Päivin toive on, että hän voisi elättää itsensä kanteleensoitolla. Elämää ja sen mukanaan tuomaa tulevaisuutta hän ei aio pelätä.

— Elämän pelko ei ole minun pelkoni. Haluan uskaltaa tehdä täysillä niitä asioita, jotka kiinnostavat minua.

Ida Elina esiintyy to 23.8. Helsingissä taiteiden yössä noin klo 19 Bulevardin kahvisalongissa ja klo 20.55 Kolme sepän patsaalla

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.