null Gurun opissa: Mitä Magdalan Maria oppi irtipäästämisestä?

Gurun opissa: Mitä Magdalan Maria oppi irtipäästämisestä?

Jeesusta ei voi sulkea hautaan eikä syliin.

Pääsiäisen liikuttavimmassa kertomuksessa Magdalan Maria itkee aikaisin aamulla Jeesuksen haudalla, josta kivi on vieritetty pois. Rakkaus ja kiintymys ovat tuoneet hänet sinne.

Maria kurkistaa hautaan ja näkee siellä kaksi enkeliä. ”Mitä itket, nainen?” enkelit kysyvät. Maria saa sanotuksi, että hänen Herransa on poissa eikä hän tiedä missä.

Jokin saa hänet kääntymään, ja hän näkee Jeesuksen seisovan takanaan, mutta ei tunnista tätä. Yksi rakastava sana muuttaa kuitenkin kaiken. ”Maria”, Jeesus kutsuu häntä nimeltä. Maria kääntyy ja sanoo hänkin vain yhden sanan: ”Rabbuuni.” Siinä on hänen opettajansa ja Mestarinsa.

Maria haluaa ojentaa kätensä koskettaakseen Jeesusta, mutta hän saa oppia, ettei se ole enää mahdollista samalla tavalla kuin ennen. Hänen täytyy löytää uusia tapoja olla yhteydessä Mestariinsa.

”Älä koske minuun”, Jeesus sanoo. Lause sisältää paljon: Älä pidä minusta kiinni, niin kuin ennen pidit. Sinun pitää päästää minut menemään, sillä vain siten voin olla kanssasi entistä syvemmin. Minun pitää mennä Jumalan, Isäni kirkkauteen, että voisin asua jokaisen sydämessä.

Pääsiäisen sanoma on, että haudan sinetti on murrettu. Häntä, joka on tullut Jumalan luota, ei voi sulkea hautaan eikä syliin. Hän ei suostu jähmettymään eikä anna takertua itseensä. Häntä ei voi panna säilöön tiettyyn paikkaan eikä aikaan.

Anna hänen siis tulla sisään sydämesi ovesta ja mennä ulos. Anna hänen palata. Kutsu häntä sydämessäsi ja anna hänen elää askelissasi. Anna elämäsi kertoa, kenet olet nähnyt.

Rakkaus toi Marian haudalle ja sai hänet näkemään Mestarin. Rakkaus auttaa sinua löytämään hänet sieltä, mistä ehkä vähiten odotit. Rakkaus auttaa sinua myös näkemään hänet uudella tavalla.

Jeesus on ristiinnaulittu, kuollut ja haudattu. Mutta hän nousee aina uudestaan ylös niiden sydämessä ja elämässä, jotka rakastavat häntä. He saavat tuntea, että hän on lähellä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: