Gurun opissa: Saako sairaan puolesta rukoilla?

Gurun opissa: Saako sairaan puolesta rukoilla?

Jos joku pyytää sinua rukoilemaan puolestaan, kuuntele häntä.

Mitä voit tehdä, kun joku pyytää sinua rukoilemaan puolestaan sairautensa keskellä? Ota Jeesus avuksesi. Opi häneltä, mitä tehdä. Hän luotti varauksetta Jumalaan ja rohkaisi luokseen tulevia uskomaan, että Jumala on kaikkia rakastava ja anteeksiantava Isä, jonka apuun voi luottaa silloinkin, kun on vaikea uskoa.

Raamatun kauneimmassa ihmekertomuksessa Jeesus parantaa verenvuodosta kärsivän naisen.

Nainen on turhaan etsinyt apua lääkäreiltä ja kuluttanut siihen omaisuutensa. Nyt hän lähestyy Jeesusta tungoksessa ja onnistuu koskettamaan tämän viitanlievettä. Samalla hän tuntee ruumiissaan, miten vaiva katoaa.

Jeesus huomaa, että hänestä on lähtenyt voimaa ja kysyy, kuka häntä on koskettanut. Nainen tajuaa paljastuneensa ja kertoo vavisten, mistä on kysymys. Hän on todennäköisesti joutunut salaamaan sairautensa, koska verenvuototautisia pidettiin epäpuhtaina. Nyt hän kuulee Jeesuksen vapauttavat sanat: ”Uskosi on parantanut sinut. Mene rauhassa, sinä olet päässyt vaivastasi.”

Paranemiseen tarvitaan uskoa, toivoa ja luottamusta – edes hiukkasen. Kun Jeesus sanoo naiselle, ”Uskosi on parantanut sinut”, se ei ole vaatimus, vaan uskon vahvistus. Se myös auttaa naista tulemaan näkyväksi yhteisössään kokonaisena itsenään.

Parantuaksemme tarvitsemme yhteisöjä, joissa toinen kantaa toista silloin, kun voimat ovat vähissä. Ilman huolta pitävää yhteisöä paraneminen on vaikeaa.

Markuksen evankeliumissa kerrotaan miesjoukosta, joka purki aukon talon kattoon saadakseen halvaantuneen ystävänsä Jeesuksen luokse. Jeesus näki myös heidän uskonsa.

Sairaan puolesta saa rukoilla ja häntä pitää muistaa.

Jos joku pyytää sinua rukoilemaan puolestaan, se on luottamuksenosoitus. Kuuntele häntä ja ole vierellä. Älä tuo esiin omaa uskoasi, vaan vahvista hänen luottamustaan. Älä korosta itseäsi, vaan auta häntä katsomaan Jumalaan, jolta apu tulee. Näe mahdolliset muut auttajat ja vahvista turvaverkkoa. Älä lupaa sellaista, mitä et voi pitää. Käytä vähiä ja tosia sanoja.

Muista, että kaikki usko – vähäinenkin – on lahjaa eikä ole sinun eikä kenenkään muunkaan hallussa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: