null Hyvää pyhää: Jeesus tarvitsee uskoasi ja rukoustasi

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Jeesus tarvitsee uskoasi ja rukoustasi

Katso minua, äläkä sitä, mikä on toivotonta, on Jeesuksen viesti apua tarvitseville.

Vuoren huipulle ei voi jäädä asumaan. Sieltä pitää tulla alas sinne, missä ihmiset ja jokapäiväisen elämän kysymykset ovat.

Jeesus oli ollut kolmen oppilaansa kanssa vuorella rukoilemassa. Sieltä hän laskeutui keskelle uskon kriisiä. Hänen omat oppilaansa olivat vaikeassa tilanteessa. Eräs isä oli tuonut Jeesuksen luokse poikansa, jolla oli ollut pienestä pitäen vaikeita epileptisiä kohtauksia. Jeesuksen poissaollessa isä oli pyytänyt hänen oppilaitaan auttamaan. Heistä ei ollut auttajiksi, ja siitä oli syntynyt kiivas väittely.

Jeesus tuskastui ensin. Miten kauan hänen piti kestää epäuskoisia ihmisiä? Seuraavassa hetkessä hän jo palasi siihen, miksi Isä, Jumala oli hänet lähettänyt – ei vain maailmaa varten, vaan juuri tämän pojan ja hänen isänsä takia. Hän käski tuomaan pojan luokseen.

Jeesus ei jäänyt taivastelemaan oppilaittensa epäonnistumista ja ihmisten epäuskoa. Hän käänsi huomionsa siihen, mitä siinä tilanteessa voi tehdä. Hänet oli lähetetty pelastamaan maailma, ja se maailman hätä oli läsnä tässä yhdessä pojassa.

Jeesus näki myös pojan isän. Hän auttoi isää kertomaan, mistä oli kyse, ja ilmaisemaan hätänsä. ”Sääli meitä, jos sinä jotakin voit” on ikiaikainen avunpyyntö.

”Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.” Tämä ei ole vaatimus. Sanat ovat täynnä myötätuntoa. Ne rohkaisevat. Tarvitsen sinua, sinun uskoasi siihen, mitä teen. Katso minua, älä sitä, mikä on toivotonta, Jeesus sanoo meille.

Rukous, vaikka kuinka epätoivoinen, nostaa katseen parantajaan.

Huokaa rukous

Rukoukset, jotka nousevat sisimpämme hädästä ja toivosta, ovat yksinkertaisia ja lyhyitä avunpyyntöjä, huudahduksia ja huokauksia. Niihin voit turvautua koska tahansa, missä tahansa. Pysähdyt hetkeksi, pariksi minuutiksi, ja kuuntelet, mitä sisimpäsi huokaa.

Tai istahda vartin ajaksi, hengitä hetken ja toista hiljaa mielessäsi lyhyttä rukousta:

”Jeesus, auta”,  ”Tule avukseni, Jeesus”, ”Käännä katseesi, puoleeni, Jeesus”, ”Auta minua uskomaan, Jeesus”

8.3. Tämän sunnuntain aiheena kirkoissa on rukous ja usko. Evankeliumitekstissä (Mark. 9:17–29) Jeesus parantaa epileptisistä kohtauksista kärsivän pojan.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Varaa päivääsi hetki hiljentymiselle

Hengellisyys

Jeesuskin tarvitsi arjessaan kahdenkeskisiä hetkiä Taivaallisen Isänsä kanssa.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.