Hanuri ja kantele taipuvat virsimusiikkiin
Psalttamus-konsertissa kansanmuusikot Maria Kalaniemi (vas.), Senni Valtonen ja Timo Alakotila yhdistävät pelimannimusiikin virsiin. Konsertti on osa espoolaista JuuriJuhla-festivaalia.

Hanuri ja kantele taipuvat virsimusiikkiin

Eturivin kansanmuusikot yhdistävät pelimannimusiikkia ja virsiä JuuriJuhlaan liittyvässä Psalttamus-konsertissa Espoossa.

Psalttamus-konsertissa 2. huhtikuuta on luvassa rajoja rikkovaa musisointia pelimannihengessä omin sovituksin ja sävellyksin leveällä soitinarsenaalilla. Esiintyjinä ovat Maria Kalaniemi, harmonikka, Senni Valtonen, kantele, urut, puhaltimet, ja Timo Alakotila, piano, harmoni.

Konsertin järjestävät JuuriJuhla-RotFest, Espoon tuomiokirkkoseurakunta ja Esbo svenska församling.

JuuriJuhlan juuret ovat espoolaisessa pelimannimusiikissa. Festivaali järjestetään nyt 15. kerran 1.–8. huhtikuuta. Tapahtumien pääpaikkana on Sellosali Leppävaarassa, mutta tapahtumia järjestetään myös vanhoissa kartanoissa, seurantaloilla ja kirkossa.

Esiintyjäkaarti muodostuu sekä espoolaisista pelimanneista että tunnetuista kotimaisista kansanmuusikoista. JuuriJuhlaan on alusta alkaen kuulunut lasten kansanmusiikkikonsertteja sekä suomenruotsalaisen kansanmusiikin tapahtumia.

Juurijuhlat avaa Nuuksiossa luontokeskus Haltiassa pidettävä konsertti, jossa esiintyvät Armas-yhtye. Ohjelmistossa on yhtyeen paimenien säveliä sekä Pekko Käpin musiikkia folkin, hevin ja tanhun välimaastosta. Konsertin jälkeen ilta jatkuu pelimannijameilla.

Festivaalin ohjelmassa on lisäksi muun muassa päivätansseja, levynjulkistamiskonsertti ja kansanmusiikin ilotulitusta ja kansantanssin herkkupaloja. Tapahtumat ovat pääasiassa maksullisia.