null Hanuri ja kantele taipuvat virsimusiikkiin

Psalttamus-konsertissa kansanmuusikot Maria Kalaniemi (vas.), Senni Valtonen ja Timo Alakotila yhdistävät pelimannimusiikin virsiin. Konsertti on osa espoolaista JuuriJuhla-festivaalia.

Psalttamus-konsertissa kansanmuusikot Maria Kalaniemi (vas.), Senni Valtonen ja Timo Alakotila yhdistävät pelimannimusiikin virsiin. Konsertti on osa espoolaista JuuriJuhla-festivaalia.

Ajankohtaista

Hanuri ja kantele taipuvat virsimusiikkiin

Eturivin kansanmuusikot yhdistävät pelimannimusiikkia ja virsiä JuuriJuhlaan liittyvässä Psalttamus-konsertissa Espoossa.

Psalttamus-konsertissa 2. huhtikuuta on luvassa rajoja rikkovaa musisointia pelimannihengessä omin sovituksin ja sävellyksin leveällä soitinarsenaalilla. Esiintyjinä ovat Maria Kalaniemi, harmonikka, Senni Valtonen, kantele, urut, puhaltimet, ja Timo Alakotila, piano, harmoni.

Konsertin järjestävät JuuriJuhla-RotFest, Espoon tuomiokirkkoseurakunta ja Esbo svenska församling.

JuuriJuhlan juuret ovat espoolaisessa pelimannimusiikissa. Festivaali järjestetään nyt 15. kerran 1.–8. huhtikuuta. Tapahtumien pääpaikkana on Sellosali Leppävaarassa, mutta tapahtumia järjestetään myös vanhoissa kartanoissa, seurantaloilla ja kirkossa.

Esiintyjäkaarti muodostuu sekä espoolaisista pelimanneista että tunnetuista kotimaisista kansanmuusikoista. JuuriJuhlaan on alusta alkaen kuulunut lasten kansanmusiikkikonsertteja sekä suomenruotsalaisen kansanmusiikin tapahtumia.

Juurijuhlat avaa Nuuksiossa luontokeskus Haltiassa pidettävä konsertti, jossa esiintyvät Armas-yhtye. Ohjelmistossa on yhtyeen paimenien säveliä sekä Pekko Käpin musiikkia folkin, hevin ja tanhun välimaastosta. Konsertin jälkeen ilta jatkuu pelimannijameilla.

Festivaalin ohjelmassa on lisäksi muun muassa päivätansseja, levynjulkistamiskonsertti ja kansanmusiikin ilotulitusta ja kansantanssin herkkupaloja. Tapahtumat ovat pääasiassa maksullisia.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pelimannimusiikki ja virret yhdistyvät Pyhän Laurin kirkossa

Ajankohtaista Hyvä elämä

Timo Alakotilan mielestä pelimannimusiikkiin liittyy jotain mystistä tuttua.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.