Helsingin kaupunkiympäristölautakunta esittää suurmoskeijahankkeen hylkäämistä

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta esittää suurmoskeijahankkeen hylkäämistä

Tonttivarauksesta päättää lopullisesti kaupunginhallitus ensi maanantaina.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti eilen kokouksessaan esittää kaupunginhallitukselle, ettei se varaisi tonttia suurmoskeijalle. Päätös oli yksimielinen.

Kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja Anni Sinnemäki perusteli näkemystään Facebook-päivityksessään.

"Sen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea hankkeen valmistelun käytössä olevat resurssit ja rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole kestävä pohja toteuttaa juuri tätä moskeijaa Helsinkiin. Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia", Sinnemäki kirjoitti.

Hänen kantansa koski juuri tätä hanketta. Sinnemäki korosti, että Helsingin muslimiväestö saa kuitenkin asianmukaiset tilat moskeijalle tulevaisuudessa.

"Pidän tärkeänä, että Helsingin muslimiväestön osalta asianmukaiset tilat moskeijoille ja niihin liittyville muille tiloille saadaan Helsingissä tulevaisuudessa ratkaistua", Sinnemäki kommentoi.

Helsingin Sanomissa moskeijahankkeen tiedottaja Pia Jardi ilmaisi pettymyksensä poliitikkoihin. Hän kuitenkin arveli, että tavalla tai toisella moskeijahanketta viedään eteenpäin.

"Analysoimme lautakunnan perustelut ja niiden perusteella teemme asioita – tai menemme johonkin toiseen kaupunkiin, mistä sitä tietää", Jardi sanoi Helsingin Sanomille.

Suunnitteluvarausasiasta päättää lopullisesti Helsingin kaupunginhallitus. Asian on tarkoitus tulla kaupunginhallituksen päätettäväksi maanantaina 18. joulukuuta.

Muutos 13.12. kello 13.50: Otsikko on vaihdettu. Aiempi otsikko oli: "Helsingin kaupunkiympäristölautakunta jätti suurmoskeijan pöydälle"

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi