null Helsinkiläinen Alppila Basket sai kirkon liikuttajapalkinnon

Ajankohtaista

Helsinkiläinen Alppila Basket sai kirkon liikuttajapalkinnon

Palkintoperusteissa korostuu syrjäytymisen ehkäiseminen sekä ihmisarvon korostaminen urheilussa.

Vuoden 2022 Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinto on myönnetty koripalloseura Alppila Basketille (AlBa). Kilpakoripalloseura Alppila Basket perustettiin joulukuussa 2018, ja sen tarkoituksena on tarjota mahdollisuus harrastaa kilpatason koripalloa taustasta riippumatta.

Seura tekee yhteistyötä Kallion seurakunnan kanssa ja treenaa Alppilan kirkon korissalissa. Kallion seurakunta myös rahoittaa toimintaa.

Alppila Basketissa on tällä hetkellä 45 Koripalloliiton lisenssipelaajaa. Seuran järjestämät pallokerhot mukaan luettuna se tavoittaa viikoittain noin 70–100 lasta perheineen. Pelaajilla on taustoja noin viidessätoista eri kansallisuudessa. Seuran voimahahmo ja valmentaja on Pablo Gil Perez

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Alppila Basketin toiminta on ollut vaikuttavaa ja kehittynyt koko ajan. Seura on keskittynyt yhteisöllisyyteen ja siihen, että kaikilla on mahdollisuus osallistua pelaajien taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Huomionarvoista on seuran monikulttuurinen työote. Lisäksi palkintoa perusteltiin sillä, että Alppila Basket on tehnyt pitkäjänteistä työtä inhimillisyyden ja ihmisen arvostamisen eteen.

Palkinto on hopeinen Soihtu-pokaali, ja sen luovuttavat kansliapäällikkö Pekka Huokuna Kirkkohallituksesta sekä kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan puheenjohtaja kirkkoherra Kari Kanala.

Kirkkohallitus on myöntänyt John Vikström -liikuttajapalkintoa vuodesta 2014 alkaen. Palkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Piispa Laajasalo jakoi myötätuntopalkinnot valmentaja Pablo Pérezille ja lastenohjaaja Noora Kalpiolle

Ajankohtaista

Teemu Laajasalo korosti palkintovalinnassaan sitä, miten tärkeää lasten huomaaminen ja todesta ottaminen on.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.