null 10−11-vuotiaat pojat alkavat treenata koripalloa Alppilan kirkon liikuntasalissa − vielä mahtuu pelaajia Alppila Basketiin

Päävalmentaja Pablo Perez on pelannut koripalloa

Päävalmentaja Pablo Perez on pelannut koripalloa "melkein koko ikänsä".

Ajankohtaista

10−11-vuotiaat pojat alkavat treenata koripalloa Alppilan kirkon liikuntasalissa − vielä mahtuu pelaajia Alppila Basketiin

Päävalmentaja Pablo Pérez, millainen seura AlBa on?

– Se on pieni seura, johon toivotaan mukaan erityisesti Alppilan, Kallion, Vallilan, Pasilan, Töölön ja Hakaniemen poikia. Tarjoamme laadukasta toimintaa lähellä kotia, jotta vältytään lasten kuljetuksilta harjoituksiin.

– AlBaan ovat tervetulleita suomalaisten ja maahanmuuttajaperheiden lapset, sekä perusjannut että ne, joilla on haastava tausta. Vaikka koripallon kausimaksut kohoavat helposti tuhanteen euroon, niin AlBa:n maksu voidaan pitää kohtuullisena seurakunnan tuella.

Millainen koripallotausta sinulla on?

– Olen pelannut sitä 9-vuotiaasta saakka. Silloin pääsin koripallokouluun kotimaassani Espanjassa. Rakastan koripalloa. Olen valmentanut junnuja lähes kymmenen vuotta Munkkiniemessä. AlBa:n perustamista olen miettinyt pitkään. Pastori Petri Patrosen avulla saimme treenitilat kirkolta.

Mitä urheiluharrastus voi antaa pelaajille?

– Lapset voivat oppia paljon asioita koripallon kautta. Kun pelataan, ollaan kuin yhtä perhettä. Pelissä ovat myös kunnioittaminen, luottamus, uhrautuminen ja oppiminen toisista kulttuureista.

– Mutta AlBa:ssa on myös erilaisia elementtejä kuin normikorisjoukkueessa. Haluan opettaa joukkueelle jo varhain, että on hieno tavoite päästä joskus NBA:han, mutta koulu on silti ykkönen. Tai ainakin yhtä tärkeää kuin koripallo!

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.