null Piispa Laajasalo jakoi myötätuntopalkinnot valmentaja Pablo Pérezille ja lastenohjaaja Noora Kalpiolle

Myötätuntopalkinnot saivat Pukkilan seurakunnan lastenohjaaja Noora Kalpio ja koripallojoukkue Alppila Basketin päävalmentajalle Pablo Pérez.

Myötätuntopalkinnot saivat Pukkilan seurakunnan lastenohjaaja Noora Kalpio ja koripallojoukkue Alppila Basketin päävalmentajalle Pablo Pérez.

Ajankohtaista

Piispa Laajasalo jakoi myötätuntopalkinnot valmentaja Pablo Pérezille ja lastenohjaaja Noora Kalpiolle

Teemu Laajasalo korosti palkintovalinnassaan sitä, miten tärkeää lasten huomaaminen ja todesta ottaminen on.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on myöntänyt myötätuntopalkinnot koripallojoukkue Alppila Basketin päävalmentajalle Pablo Pérezille ja Pukkilan seurakunnan lastenohjaajalle Noora Kalpiolle.

Pérez perusti Alppilan kirkolla treenaavan Alppila Basket -joukkueen, jotta lapset ja nuoret voisivat harrastaa koripalloa kilpatasolla taustastaan riippumatta. ”Pablo Pérezin sitoutunut toiminta lasten ja nuorten tasa-arvoisten harrastusmahdollisuuksien eteen on merkittävä myötätuntoteko, jonka vaikutukset ovat laajat ja kauaskantoiset”, palkintotiedotteessa todetaan.

Kalpio puolestaan on ”osoittanut myötätuntoa jokapäiväisellä työllään Pukkilan seurakunnassa”. Laajasalo kiittää Kalpion lämmintä ja omistautunutta työotetta, joka mahdollistaa lapsille turvallisen ja huomioivan kasvuympäristön.

”Lasten huomaaminen, näkeminen ja todesta ottaminen ovat tärkeintä myötätuntotyötä maailmassa. Sekä Noora Kalpion että Pablo Pérezin toiminta rohkaisevat esimerkillisesti huomaamaan, mikä valtava merkitys on sillä, että aikuiset suhtautuvat lapsiin myötätuntoisesti sekä tekevät töitä heidän tulevaisuutensa eteen”, Laajasalo sanoo.

Piispa Teemu Laajasalo julisti viime vuodenvaihteessa, että vuosi 2019 on Myötätunnon juhlavuosi. Vuoden aikana piispa on luvannut jakaa 12 myötätuntopalkintoa, joista viimeinen on vielä jakamatta.

Laajasalo totesi Kirkko ja kaupungin haastattelussa marraskuussa, että ainakin puhe myötätunnosta on vuoden aikana lisääntynyt.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.