null Hengellisyyttä voi harjoittaa myös koiran kanssa

Koiranihmisen rukouskirja antaa mietittävää. Kuva: Kirjapaja

Hengellisyyttä voi harjoittaa myös koiran kanssa

Koira auttaa keskittymään, mutta voi sen kanssa mennä messuunkin.

Rukouskirja

Koira auttaa ihmistä keskittymään perusasioihin kuten nukkumiseen ja syömiseen. Tv:stä tuttu pappi Kari Kanala ja viestintäkonsultti, kennelin pitäjä Ville Kormilainen ovat nyt tehneet koiraihmisille rukouskirjan Anova saa ja nuuhkiva löytää (Kirjapaja 2016). Sen kirjoituksia voi mietiskellä vaikkapa pissatuslenkillä.

Koiranulkoiluttajan messu

Oulunkylän kirkon pihalla Helsingissä vietetään huhtikuussa joka sunnuntai klo 19 koiranulkoiluttajien messua. Pappi Anita Ahtiainen johtaa messun, jossa lauletaan, luetaan päivän evankeliumi, mietitään sitä yhdessä ja vietetään ehtoollinen. Kolehti kerätään Yhteisvastuukeräykselle. Messuun saa tulla koiran kanssa tai ilman.

Koiraihmisen hiljentymishetki

Monelle suomalaiselle metsä on kuin kirkko, pyhä paikka, jonne tullaan rauhoittumaan ja miettimään syntyjä syviä. Monet meistä koira vie metsään hiljentymään, muistuttaa luonnon tärkeydestä ja siitä, kuinka jokaisesta kepistä ja kannonnokasta voi olla kiitollinen. Metsässä kulkeminen tekee hyvää sekä koiralle että sen omistajalle, ruumiille ja mielelle.