null Ihmisten parhaiden ystävien määrä kasvaa!

Hevipastori Haka Kekäläinen rakastaa koiriaan: sylissä kellivää Pacóa ja Tóvea.

Hevipastori Haka Kekäläinen rakastaa koiriaan: sylissä kellivää Pacóa ja Tóvea.

Ajankohtaista

Ihmisten parhaiden ystävien määrä kasvaa!

Oletko sinäkin tehnyt havainnon, että tiettyinä kellonlyöminä aamu- ja iltapäivällä liikkuu koiria omistajineen entistä runsaslukuisemmin? Havainto on täysin paikkansa pitävä kautta Suomen ja erityisesti Helsingissä. Koirien määrä nimittäin nousee jopa pääkaupungin väkiluvun kasvua nopeammin.

Pääkaupungissamme on tällä hetkeltä noin 30 000 koiraa. Näin arvioi blogissaan Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikön tutkija Vesa Keskinen. Lisäksi joka neljännellä helsinkiläisellä koiranomistajalla on haukkuvia, nelijalkaisia perheenjäseniä peräti kaksi. Tämä selviää Helsingin ja Vantaan yhteisestä ympäristöasennetutkimuksesta.

Vantaalla koiria on vielä useammassa kotitaloudessa kuin Helsingissä. Siellä on myös miellytty kahta isompiin koiramääriin ja useampikoiraisia talouksia on enemmän kuin Helsingissä.

Toista video

Mikä rotu on suosituin?

Tuoreimpien Suomen Kennelliiton tilastojen valossa useimpien helsinkiläiskotien ovella vastaan tulee iloisesti häntäänsä heiluttaen labradorinnoutaja. Kakkos- ja kolmospaikkaa suosituimmuuslistalla pitävät pienemmät lajitoverit chihuahua ja jackrussellinterrieri. Muualla maassa omaksi koiraksi valikoituu hyöty- tai metsästyskoira useammin kuin Helsingissä.

Koko totuus Kennelliiton tilastosta ei kuitenkaan käy selville, sillä useimpien omistajien ykkösvalinta on sekarotuinen koira. Se onkin Helsingin ehdottomasti yleisin ”koiratyyppi”.

Tyttökoiria on karvan verran enemmän kuin poikia.

Mikä koiralle nimeksi?

Helsingin koiraverorekisterin tietojen mukaan suosituin koiran nimi vuonna 2015 oli Onni. Sukupuoli ei kuitenkaan välttämättä määritä nimenvalintaa. Laku, Pepi ja Zorro – nimisiä koiria löytyy lähes yhtä paljon kuin selkeästi naisen tai pojan nimellä kutsuttavia koiria. Nimen perusteella rekisteröidyistä koirista tyttökoiria on karvan verran enemmän kuin poikia.

Missä koirat asuvat?

Koirien kanssa asutaan mieluiten kaupungin reunalla, ei niinkään kantakaupungissa, vaikka sielläkin koiratalouksien osuus kaikista kotitalouksista vaihtelee 0,3-9,6 prosentin välillä. Rotukoiria on koiraverorekisterin mukaan eniten Konalassa, Länsi-Pakilassa, Käpylässä, Munkkiniemessä, Myllypurossa, Vuosaaressa, Laajasalossa sekä Ruoholahdessa ja Östersundomissa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kuula: Voi hyvin siellä koirien taivaassa, Neppu-kulta

Puheenvuorot

Koirasta voi tulla perheenjäsen, terapeutti ja elämänkatsomuksen opettaja.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.