null Mielipide: Henrik Wikström Pakilan kirkkoherraksi

Mielipide: Henrik Wikström Pakilan kirkkoherraksi

Kirkkoonkuulumisprosentti on Pakilassa Helsingin seurakuntien korkeimpia, ja kirkolla on tärkeä rooli seurakuntalaisten elämässä vauvasta vaariin.

Kirkkoherran ensisijainen tehtävä on johtaa. Pakilan seurakunnan johtoon tarvitaan visionäärinen kirkkoherra, jolla on kokemusta johtamisesta laaja-alaisesti – niin hallinnosta, strategiatyöstä kuin ihmisten johtamisesta.  Henrik Wikströmillä on vankka kokemus näistä kaikista.

Agricolaliikkeen toiminnanjohtajana Wikström on yhdeksän vuoden ajan näköalapaikalla vastannut laajasta hengellisestä toiminnasta ja työyhteisön rakentamisesta. Hänellä on vaikuttavaa näyttöä toimintamallien kehittämisestä ja sidosryhmätyöstä. Hän on jatkuvasti kouluttautunut muun muassa johtamisen saralla.

Wikströmillä on työkokemusta monesta seurakunnasta, myös Pakilasta. Hänen teologinen osaamisensa on vahvaa. Hän on innovatiivinen uudistaja, mutta samalla määrätietoinen toteuttaja. Hänellä on erityinen lahja innostaa ihmiset viemään eteenpäin kristinuskon hyvää sanomaa (lisätietoja hänen kotisivullaan).

Pakilan seurakunta ansaitsee Henrik Wikströmin kaltaisen johtajan, jolla on aito ihmisten kohtaamisen taito, hyvä verkosto-osaaminen ja kyky muutospaineiden alla yhdessä työyhteisön kanssa etsiä ja löytää toimivia ratkaisuja seurakunnan toiminnan edistämiseksi.

Tukiryhmän puolesta:
Urpo Oksanen