null Herättäjäjuhlat vetivät Vantaalle 34 000 kävijää

Kurikkalainen Heikki Siekkinen vanhempineen rukoili päätösseuroissa. Kuva: Timo Hormio.

Kurikkalainen Heikki Siekkinen vanhempineen rukoili päätösseuroissa. Kuva: Timo Hormio.

Herättäjäjuhlat vetivät Vantaalle 34 000 kävijää

Enimmillään Myyrmäen urheilupuistossa veisasi 14 000 juhlavierasta.

Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen oli sunnuntaina tyytyväinen mies. Herättäjäjuhlien kävijätavoite täyttyi ja talkoolaisiakin saatiin lopulta ne tarvitut 1500. Eniten väkeä oli lauantaina, jolloin arvioitiin eri tilaisuuksissa olleen 21 000 kävijää, heistä 14 000 päiväseuroissa.

– Näistä tuli meidän vantaalaisten juhlat, Pöntinen iloitsi.

– Kivat uskonnolliset kesäfestarit, joilla sai olla sellainen kuin on, luonnehti puolestaan Helsingin piispa Irja Askola.

Hänen mielestään juhlakenttänä toiminut Myyrmäen jalkapallostadion vaikutti ihannekirkolta, olohuoneelta, jossa eri-ikäiset ihmiset kohtasivat ja jossa on voitu puhua myös vaikeista asioista ja ottaa kantaa turvallisuuden ja tasa-arvon puolesta.


Herättäjäjuhlien teema oli ”Kahden maan kansalainen”. Sen mukaisesti monissa seurapuheissa puhuttiin paljon maahanmuutosta ja muukalaisuudesta.

– Kaikille tänne tulleille Suomi on outo. Tottuminen ja oppiminen vievät aikansa. Me täällä ennestään asuvat voimme joko helpottaa tai pahentaa toisten ikävän ja vierauden tunteita. Taivaan kansalaisina kansalaisvelvollisuutemme on ottaa vastaan, toivottaa tervetulleeksi, rakentaa yhteyttä ja ystävyyttä, auttaa ja palvella, sanoi Rekolan seurakunnan kirkkoherra Laura Maria Latikka sunnuntain aamuseuroissa.


Sunnuntaina juhlakentän reunalla hengailivat 16-vuotiaat Lotte Aichner ja Vilma Kallio. Heidän ystävyytensä oli perua Nilsiän Aholansaaressa käydyltä rippileiriltä. Molemmille juhlilla parasta oli ystävien tapaaminen ja yhteishenki. Ehkä siinä oli syy siihen, että yöunet nuorten majoituksessa jäivät tytöiltä vähiin.

– Nukuin pari tuntia tai en ollenkaan, Aichner kertoi.

Toiset kaverukset, espoolainen Leo Tuominen ja helsinkiläinen Mikko Anttila, ovat kouliintuneet herättäjäjuhlavieraiksi puolisoidensa ansiosta. Nyt juhlilla käymisestä on tullut molemmille perinne, ja juhlille olisi lähdetty joka tapauksessa tuttujen tapaamisen ja hengellisen sisällön vuoksi. Vantaan juhlista miehille jäi mieleen kaupunkimainen tunnelma, joka tuntui piristävän erilaiselta.

Jaa tämä artikkeli: