null Hijab-Barbie tarjoaa roolimallin muslimitytöille

Hijarbie on hijabiin pukeutuva Barbie.

Hijarbie on hijabiin pukeutuva Barbie.

Hyvä elämä

Hijab-Barbie tarjoaa roolimallin muslimitytöille

Haneefah Adam päätti ommella barbinukelle peittävämmät vaatteet, muodikkuudesta tinkimättä.

Pikkutyttöjen rakastama Barbie on harjoittanut 180 ammattia ja pukeutunut satoihin erilaisiin asukokonaisuuksiin. Alkuvuodesta leluyhtiö Mattel laajensi Barbien tyylipalettia entisestään. Nyt nukesta on tarjolla seitsemän eri ihonväriä, 22 silmien väriä ja 24 kampausta. Tikkulaihan vartalotyypin lisäksi uutuuksia ovat nyt kurvikas, siro ja pitkä Barbie.

24-vuotiaan nigerialaisen vastavalmistuneen farmaseutin Haneefah Adamin mielestä uudistusten jälkeenkin jotain jäi puuttumaan: muslimiperinteeseen pohjautuvat vaatteet. Koska sellaisia ei ollut tarjolla, Adam päätti ommella niitä itse. Hijarbie eli muslimi-Barbie oli syntynyt.

Itse nukke on perinteinen pitkäsääri, mutta vaatteet ovat kaapumaisia hameita ja tunikoita, ja päätä peittää huivi. Inspiraatiota asukokonaisuuksiin Adam ammentaa omasta pukeutumisestaan sekä suosituilta muslimimuotibloggaajilta. Adamin mukaan "hijarbie on vaatimaton nukke, joka tarjoaa muslimitytöille omaan uskontoon ja kulttuuriin pohjautuvan roolimallin". Roolimallilla on oma Instagram-tili ja sillä yli 70 000 seuraajaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Nyt tulevat korkeasti koulutetut, avarakatseiset ja start up -henkiset vihreät muslimit

Hyvä elämä

Helsinkiläinen Sara Salmani auttaa Qufi Creativessa brändejä tavoittamaan uuden kohderyhmän. Moni nuori muslimi on kiinnostunut esimerkiksi eläinten oikeuksista ja ympäristöasioista.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.