Hommissa: Brunssiemäntä Ida Laapio

Hommissa: Brunssiemäntä Ida Laapio

”Kokoonnumme nuorten aikuisten brunssille aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Korson seurakunnan Kirkonkulmaan. Jokainen tuo euron mukanaan. Keräämme ”kolehdin” aluksi ja mietimme, mitä ruokaa haluaisimme tehdä. Aika usein jollakin on jo mielessä jokin idea. Kun olemme päättäneet ruokalajin, käymme yhdessä kaupassa. Sen jälkeen pannaan hihat heilumaan, pöytä koreaksi, siunataan ruoka ja syödään. Siinä vierähtää kaksi tai kolmekin tuntia.

Brunssilla on joskus ollut vain muutama henkilö, mutta parhaimmillaan meitä on ollut kymmenen kokkaajaa.

Minä olen periaatteessa ryhmän emäntä. Tykkään laittaa ruokaa, mutta en ole mitenkään pro. Ryhmässä me sitten yhdessä ihmettelemme, miten paprika kannattaa pilkkoa ja välillä googlailemme reseptejä.

Olemme valmistaneet muun muassa tortilloja, jotka ovat kestosuosikkeja. Niitä olemme tehneet epäsäännöllisen säännöllisesti. Aika usein valmistamme kunnon ruokaa ja aina on joku jälkkäri, köyhiä ritareita tai jäätelöä. Yleensä keitämme kahvit vielä lopuksi.

Ikähaarukka ryhmässä on 20–35 vuotta. Nuorten aikuisten brunssille ovat tervetulleita täysi-ikäiset, mutta ylärajaa en kyllä laittaisi. Ehkä on niin, että nuori aikuinen on hän, joka tuntee itsensä sellaiseksi.”


Nuorten aikuisten brunssi su 6.4. klo 14 Korson seurakuntakeskuksen Kirkonkulmassa, sisäänkäynti Korsonpolulta.
 

Jaa tämä artikkeli: