Hommissa: Etiopilaisen ruoan valmistaja Kirsti Viitasaari

Hommissa: Etiopilaisen ruoan valmistaja Kirsti Viitasaari

”Olin 30 vuotta lähetystyössä Etiopiassa. Opetin suomalaisia lapsia, ja tein äiti-lapsityötä. Ohjasin etiopialaisten työtovereideni kanssa äitejä ravintoon ja hygieniaan liittyvissä asioissa.

Kolmenkymmenen vuoden aikana ehti nähdä, että työstämme siellä oli hyötyä. Erilaisten kehitysohjelmien ansiosta ihmisten elinolosuhteet paranivat, ravintotietous lisääntyi ja lapsikuolleisuus väheni.

Ensi keskiviikkona Myyrmäen kirkolla järjestetään etiopialainen ilta. Kaisa Huttunen ja minä valmistamme tilaisuuden aterian. Tarjolla on kanawottia, herne- ja linssimuhennosta, perunakaalipata allichaa ja kotijuustoa. Ruoka syödään sormin injera-ohukaisen avulla. Jälkiruoaksi nautimme kahvia ja etiopialaista teetä paahdettujen jyvien ja banaanin kera.

Etiopiassa naiset valmistavat mausteet itse. Ruoissa käytetään muun muassa chiliä, valkosipulia ja inkivääriä. Linssimuhennoksessa, perunakaalipadassa ja kotijuustossa mausteena on vain suola.”


  • Etiopialainen ilta ke 12.2. klo 18–20 Myyrmäen kirkolla, Uomatie 1. Sanaa, musiikkia ja etiopialaista ruokaa. Liput aikuisilta 10 e ja lapsilta 5 e. Lippuvaraukset: kaisa.aalto@evl.fi tai p. 050 512 1168.
  • Seurakuntamatka Etiopiaan 6.–17.11. Hinta n. 1750 e. Ilmoittautumiset ja lisätietoja pastori Mark Saba, p. 050 347 2962 tai mark.saba@evl.fi.

Jaa tämä artikkeli: