Hommissa: Häämessupastori Maari Santala

Hommissa: Häämessupastori Maari Santala

”Olen mukana Mennään naimisiin -häämessuilla Helsingin Wanhassa Satamassa kertomassa, mikä hääprosessi on seurakunnan puolesta. Messuilla meiltä papeilta voi tulla kysymään esimerkiksi papin ja tilojen varaamiseen sekä tietenkin itse vihkimiseen liittyvistä asioista.

Avioliitto merkitsee sitoutumista. Avioliiton solmiminen on yhteinen päätös ja entistä vahvempi side, sillä parilla voi jo ennestään olla siteitä, niin kuin asunto ja lapset. Avioliitto on myös virallinen ja näkyvä asia.

Hääpäivän iso lupaus ‘tahdon‘ ei ole vain yksi sana siellä juhlassa, vaan sen toivoisi kantavan läpi elämän, silloinkin, kun on vaikeaa. Niitäkin aikoja jokaiselle tulee, kun tahtominen on tiukemmassa. Tahtominen on tärkeä pitää mukana arjessa: tahtoa yhteistä hyvää pienissä ja isoissa asioissa ja tahtoa, että puolisolla ja koko perheellä on hyvä olla.

Kirkkohäät ovat sillä tavalla erilaiset kuin maistraattihäät, että kirkkohäissä rukoillaan siunausta parille koko elämän varrelle. Elämässä tulee eteen erilaisia tilanteita, eikä siunausta voi koskaan liian usein pyytää. Kirkkohäissä koko hääväki rukoilee yhdessä juuri hääparin puolesta ja pappi siunaa parin. Se on sellaista hyvää, jota kirkko haluaa antaa hääparille. Sitä ei saa muualta.”


Mennään naimisiin -häämessut 11.-12.1. klo 10–17 Wanhassa Satamassa Helsingissä. Vantaan pastorit Maari Santala ja Jukka-Mikko Karjalainen paikalla la 11.1. klo 10–17 ja Jukka-Mikko Karjalainen myös su 12.1. klo 10–17. Pääsyliput 14 e, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Jaa tämä artikkeli: