Hommissa: Isonen Jessiina Nurmela

Hommissa: Isonen Jessiina Nurmela

”Olen rippikoulussa isosena ja lähden Kuusijärvelle Suvivirren sunnuntain messuun rippikouluryhmäni kanssa. Emme ole vielä tarkasti suunnitelleet, mitä työtehtäviä meille siellä kuuluu, mutta menemme sinne aikaisin aamulla ja laitamme paikkaa valmiiksi.

Viime vuonna olin Suvivirren sunnuntaina messussa samassa paikassa. Silloin me vain osallistuimme riparilaisten kanssa messuun, emme olleet valmistelemassa.

Suvivirren laulaminen kuuluu myös koulun kevätjuhliin: siitä tietää, että kesä alkaa! Se on sillä tavalla tärkeä laulu. Suvivirsi ei tunnu ihan samanlaiselta kuin jotkut muut virret, vaikka tiedän, että Suvivirressäkin on uskonnollinen sanoma. Olen keskustellut tästä kavereideni kanssa, jotka eivät ole missään määrin uskonnollisia, ja hekin sanovat, että Suvivirsi on heille hirveän tärkeä. Se on kulttuurillisesti merkittävä laulu.

Tästä Suvivirren laulamisesta kouluissa on vaan tullut liian iso juttu. Koulullamme kävi toimittaja käytävällä kysymässä, että ’onko täällä joku, joka vastustaa Suvivirren laulamista’. Totesimme, että ei ole, me kyllä tykätään siitä. Vaikka olisi päässyt telkkarihaastatteluun, kukaan ei mennyt. En tiedä, löysikö hän muualta haastateltavan, sillä onhan meidän koulussamme monenlaisia mielipiteitä.”


Suvivirren sunnuntain messu 25.5. klo 12 Kuusijärvellä, Kuusijärventie 3. Yhteislaulua klo 11.30.

Jaa tämä artikkeli: