Hommissa: Jouluaaton pastori Reija Vienola

Hommissa: Jouluaaton pastori Reija Vienola

”Jouluaattoiltana Myyrmäen kirkon takkahuoneessa on tarjolla seuraa, puuroa ja jotain pientä jouluista purtavaa ja glögiä. Yhdessä laulamme joululauluja ja juttelemme. Siellä voi myös pelailla lautapelejä.

Paikalla voi olla koko illan tai vain jonkin aikaa. Hartautta ei illanvietossa ole, mutta kello 17 kirkkosalissa alkaa jouluaaton hartaus, eli voi vaikka osallistua siihen ensin, odottaa sen jälkeen pienen hetken ja jatkaa iltaa klo 18 meidän kanssamme takkahuoneessa.

Ilta ei ole tarkoitettu vain yksin jouluaan viettäville, vaan mukaan voi tulla kuka vain, joka haluaa viettää jouluaattoa seurakunnassa.

Olen usein jouluaattona töissä. Aamupäivä on varattu omalle perheelle, ja sitten illalla on kiva olla seurakuntalaisten kanssa. Omaan jouluviettooni kuuluu perinteisiä juttuja: läheisten kanssa yhdessäoloa, ruokailua ja lahjojen jakamista. Ja toivon, että ehdin piipahtaa seurakuntalaisena joulukirkossa.

Me työntekijät otamme ihmiset iltaan vastaan ja tarkoitus on viettää yhdessä hyvää juhlaa. Jatkan illanvietosta kirkkosaliin toimittamaan jouluyön messua, joka alkaa kello 23. Sinne voi halutessaan lähteä mukaan.”


Yksin, yhdessä – joulunviettoa yhdessä ke 24.12. klo 18–23 Myyrmäen kirkon takkahuoneessa. Mukana pastorit Reija Vienola ja Ulla Pohjolan-Pirhonen sekä diakoni Jukka-Pekka Virtanen.

Jaa tämä artikkeli: