Hommissa: Kahvinkaataja Mirja Viippola

Hommissa: Kahvinkaataja Mirja Viippola

”Emäntä tai isäntä keittää Korson kirkon keittiössä Reilun kaupan kahvin, ja minä olen kahvinkaatajana kirkkokahveilla suurpiirtein joka toinen sunnuntai. Olen tehnyt tätä vapaaehtoistyötä reilut neljä vuotta. Kahvin tarjoileminen on kivaa hommaa, koska siinä tapaa mukavia ihmisiä. Työ ei ole vaativaa, sitä jaksaa hyvin tehdä.

Kahvi tarjoillaan teräspannusta ja se nautitaan valkoisista, näteistä posliinikupeista. Kirkkokahveilla on myös teetä ja lapsille on mehua. Kahvin kanssa on aina tarjolla pullaa, piirakkaa tai jotain suolaista. Joskus kirkkokahveilla on joku aihe, esimerkiksi taidenäyttelyn avajaiset.

Joka sunnuntai, kun minä olen ollut paikalla, kirkkokahveilla on ollut seitsemisenkymmentä henkilöä, ja joskus enemmänkin. Minusta kahvilla kävijöiden määrä on lisääntynyt viime aikoina. Kirkkokahveilla on vapaa ilmapiiri ja kiva seurustella. Kahville tulevat yleensä myös jumalanpalveluksen toimittaneet työntekijät.

Kirkkokahvien jälkeen autan astioiden ja pöytäliinojen keräämisessä ja pöytien järjestelemisessä. Emäntä tai isäntä hoitaa tiskaamisen – vapaaehtoistyöntekijät päästetään näet välillä vähän helpommalla.

Aion kaataa kirkkokahvia niin kauan kuin pannu pysyy kädessä.”


Messu su 16.3. klo 10 Korson kirkolla, Merikotkantie 4. Kirkkokahvit messun jälkeen.
 

Jaa tämä artikkeli: