Hommissa: Kanttori Ursula Hynninen

Hommissa: Kanttori Ursula Hynninen

”Järjestämme yhteislauluillan Korson kirkossa ensi keskiviikkona. Tilaisuuteen ovat tervetulleita ihan kaikki. Meiltä radioidaan sunnuntaina 26.10. kello 10 messu. Laulamme yhteislauluillassa virsiä, joita lauletaan tuossa messussa.

Tilaisuudessa voi laulaa itse ja välillä lepuuttaa kurkkuaan ja kuunnella, kun Korson seurakuntakuoro laulaa virsiä Ruotsin suomennetusta virsikirjasta. Siitä löytyi ihan mahdottoman kauniita lauluja, jotka sopivat tuon pyhän aiheeseen, joka on ”Usko ja epäusko”.

Vaikka tulisi iltaan laulamaan, ei ole velvoitettu osallistumaan radiomessuun. Ilta on vain sellainen mahdollisuus, että jos haluaa tulla mukaan radioitavaan messuun, niin tietää varmasti tuntevansa siellä veisattavat virret.

Virsissä sanallinen sisältö on yhtä tärkeä kuin säveletkin. Tempo saattaa olla yhteislaulussa hitaampi kuin yksinlaulussa. Laulamme muun muassa ehtoollisvirren 539 Ah herää, sydämeni, uskomaan, toivomaan ja synnintunnustusvirren 289 Vain sinä tunnet minut, Vapahtaja.

Virret on lähtökohtaisesti tehty yhteislauluiksi. Kun virsiä lauletaan useita säkeistöjä, ei kukaan oikeastaan voi olla oppimatta niitä.”


Yhteislauluilta ke 22.10. klo 18.30 Korson kirkossa, Merikotkantie 4.
 

Jaa tämä artikkeli: