Hommissa: Lähetystyöntekijä Mirjami Uusitalo

Hommissa: Lähetystyöntekijä Mirjami Uusitalo

”Olen ollut Etiopiassa lähettinä vuodesta 1986 ja Vantaankosken seurakunnan nimikkolähetti viime syksystä lähtien. Teen raamatunkäännös- ja lukutaitotyötä.

Olin ensin Etiopiassa vuoteen 1997, tulin Suomeen välillä ja vuonna 2004 lähdin uuteen naapurikielen projektiin. Nyt olen käymässä Suomessa ja lennän takaisin Etiopiaan 22.9. Projektissamme työskentelee minun lisäkseni kolme kääntäjää, lukutaitokoordinaattori ja sihteeri.

Löysin lähetystyön jo lukioikäisenä. Olin Seinäjoella nuorten kesätapahtumassa ja siellä kehotettiin kyselemään rukoillen, mitä Jumala haluaisi meidän seurakunnassa tekevän. Rukoustilanteessa kuulin sanan raamatunkäännöstyö. En osaa selittää vieläkään, kuulinko sanan oikeilla korvillani vai olivatko ne sisäiset, sydämen korvat. Mutta en ollut koskaan sitä ennen edes kuullut tällaisesta työstä. Sen jälkeen raamatunkäännöstyö oli päämäärä minulle. Olin lukiossa matematiikkalinjalla, mutta rupesin kiinnostumaan enemmän englannista. Matemaattisista taidoista on kyllä apua kielten analysoinnissa.

Etiopiassa elämä on yhteisöllisempää kuin Suomessa. Paikallisten on hyvin vaikea ymmärtää sitä, että asun yksin. Niinpä minun luonani vieraillaan usein.

Teen Etelä-Etiopiassa töitä kahdessa paikassa. Gidolen toimistossa tarvitsen usein villasukkia ja -takkia, koska ulkona on viileä vuoristoilma, mutta Arba Minchissä varjossakin on 32 astetta lämmintä.”


Raamattu-lähetysilta ti 16.9. klo 18–19.30 Myyrmäen kirkossa, Uomatie 1. Lähetystyöntekijä Mirjami Uusitalo Etiopiasta kertoo työstään.
 

Jaa tämä artikkeli: