Hommissa: Lastenohjaaja Jonna Anolin

Hommissa: Lastenohjaaja Jonna Anolin

”Luontoperhekerho on lapsiperheille tarkoitettu ulkona pidettävä kerho. Se on kehitelty yhteistyönä Vantaan kaupungin kanssa.

Kokoonnumme Lammaslammen puiston leikkikentällä. Välillä olemme koko kerhon ajan siellä, välillä taas teemme retkiä lähialueelle. Kaikki retket on suunniteltu niin, että matkan pystyy kulkemaan myös lastenvaunujen kanssa.

Kerhon hartaus alkaa mukanani kulkevan pikkulinnun viserryksellä. Laulamme Jumalan kämmenellä ja meillä on oma luontokerhorukous.

Kerhoon kannattaa ottaa omat eväät mukaan, sillä ohjelmaan kuuluu ruokahetki luonnossa. Esimerkiksi porkkananpalat, omena, rusinat ja viinirypäleet sopivat hyvin tähän tarkoitukseen. Aikuiset voivat ottaa itselleen mukaan vaikka kahvia termariin.

Keräämme retkillä luonnosta materiaaleja sen varalle, jos joudumme huonolla säällä pitämään kerhon sisällä. Kävyistä, kivistä ja lehdistä voimme askarrella luontotauluja. Pihlajanmarjoista olemme jo taulut tehneetkin. Ne me liimailimme puistossa. Pieni sade ei haittaa, silloin liikumme ulkona sadevaatteet päällä. Talvella pakkasraja on 12 astetta.

Kutsuna kerhon alkamiselle ja yhteen kokoontumiselle on Itävallasta ostamani lehmänkello. Puoli kymmeneltä torstaisin alkaa kello soida.”


Luontoperhekerho to 9.10. klo 9.30–11. Seuraava kokoontuminen Lammaslammen puiston leikkikentällä Pähkinärinteessä 23.10. Kerho on syyslomalla 16.10.

Jaa tämä artikkeli: