Hommissa: Opintopiiripastori Risto Auvinen

Hommissa: Opintopiiripastori Risto Auvinen

”Apostoliset isät on kirjakokoelma, joka sisältää varhaiskristillisiä tekstejä. Niitä on kirjoitettu heti apostolisen ajan jälkeen. Kirjakokoelma on hajanainen ja se sisältää enimmäkseen kirjeitä. Ne on erotettu evankeliumeista ja Paavalin kirjeistä, mutta niitä on pidetty arvossa, sillä apostoliset isät olivat apostolien välittömiä seuraajia.

Kirjakokoelma avaa sitä aikaa, kun kirkko järjestäytyi apostolien jälkeen. Kirkkohan oli silloin vähemmistökirkko antiikin uskontojen ja pakanakulttien rinnalla. Näistä teksteistä selviää, minkälaisia haasteita kirkolla oli silloin ja miten kirkko asemoitui yhteiskuntaan.

Meillä alkaa Korsossa opintopiiri, jossa luemme näitä apostolisien isien kirjoittamia tekstejä. Ensimmäisellä kerralla on lyhyt johdantoluento ja sen jälkeen annan kotiin luettavaksi tekstejä. Seuraavilla kerroilla keskustelemme.

Keskustelun aiheet voivat liittyä siihen, miten varhaiskristillisenä aikana suhtauduttiin esimerkiksi ristiriitoihin. Ja nyt, kun olemme menettämässä valtakirkon asemaa, niin voisimmeko oppia näistä varhaisista ajoista jotakin siitä, kun emme vielä olleet enemmistökirkkona. Voimme peilata varhaiskristillistä aikaa oman aikamme kysymyksiin. Teksteissä on myös hauskoja ja käytännönläheisiä aiheita.”


Apostoliset isät -opintopiiri to 16.1. klo 17 Korson seurakuntakeskuksessa, Merikotkantie 4. Ohjaajana pastori Risto Auvinen.

Jaa tämä artikkeli: