Hommissa: Pääsiäisyön vahtimestari Ritva Alanen

Hommissa: Pääsiäisyön vahtimestari Ritva Alanen

”Tänä vuonna Pyhän Laurin kirkossa on pääsiäismessun jälkeen nyyttikestit. Se tarkoittaa sitä, että messuun osallistuvat voivat tuoda mukanaan syötävää ja juotavaa. Seurakunta tarjoaa mehua ja jotain pientä syötävää.

Minun tehtäviini kuuluu kirkon valmistelu messua varten. Ensimmäiseksi katson, että kirkko on siistissä kunnossa konsertin jälkeen. Ennen messua katan ehtoollisen ja avustan pappeja pukeutumisessa.

Pääsiäisyön messussa on voimakas värisymboliikka, koska tilaisuudessa mennään surusta iloon. Viime vuonna teimme pääsiäisyön messussa niin, että ensin kirkkotekstiilit olivat mustia ja messun aikana ne vaihdettiin valkeaan ja samalla lisättiin valoa.

Valmistelen paikan, johon nyyttikestien tarjottavat voi tullessaan laittaa. Laitan siihen valkoisen pöytäliinan, mahdollisesti kynttilöitä, pääsiäisajan kukkia ja kertakäyttöastiat. Mitä tuleekin tarjottavaksi, ne yritetään laittaa nätisti saataville. Tuomiset voisivat olla helposti esille laitettavia, kun kirkkosalissa ei pysty mitään isompaa valmistamaan. Ehkä sellainen sormisyötävä, naposteltava olisi hyvä, makea tai suolainen.”


Pääsiäisyön messu la 19.4. klo 23 Pyhän Laurin kirkossa, Kirkkotie 45. Messun jälkeen nyyttikestit.

Jaa tämä artikkeli: