Hommissa: Silmukkaryhmän vetäjä Kirsti Leppänen

Hommissa: Silmukkaryhmän vetäjä Kirsti Leppänen

”Silmukkaryhmämme on kokoontunut kolmisen vuotta Rekolan Pyhän Andreaan kirkolla. Teemme yhdessä käsitöitä ja tapaamme kerran viikossa keskiviikkoisin kello 9.30–11.30.

Silmukkaryhmässä neulotaan esimerkiksi sukkia, tumppuja ja kaulaliinoja seurakunnan myyjäisiin, diakoniatyölle ja lähetystyöhön. Langat saa kirkolta. Olemme myös neuloneet kastettaville vauvoille tossuja. Ja saa ryhmässä tehdä omiakin käsitöitä.

Minä olen asunut kolmen mummon huushollissa ja opin neulomaan jo lapsena. Ensimmäisenä virkkasin pannulapun ja sitten siirryin puikkoihin. Hämeessä muuten puikoilla kudotaan – ei neulota.

Olemme Silmukkaryhmässä jutelleet omista, äitiemme ja mummojemme tekemistä käsitöistä ja päätimme koota näistä vanhoista vaatteista, kodin tekstiileistä ja puutöistä kirkolle näyttelyn. Minulta näyttelyyn tulee muun muassa tätini 1940-luvulla tekemä Munsalan kansallispuku. Vanhin käsityö näyttelyssä on vihkiröijy 1890-luvulta.

Näyttelyssä näkee, miten entisaikoina pukeuduttiin, millaisia kodin tekstiilit olivat ja miten materiaalit, kuosit ja mallit ovat vuosien varrella muuttuneet. Vanhat käsityöt herättävät aina tunteita ja keskustelua ajasta, jolloin ne on tehty.”


Vanhojen käsitöiden näyttely to 30.10. klo 11–18, pe 31.10. klo 8.30–12 ja su 2.11. klo 9–10 ja 11.30–12.30 Rekolan Pyhän Andreaan kirkolla, Kustaantie 22.

Jaa tämä artikkeli: