null Hommissa: Sinkkujen pappi Mirka Härkönen

Kuva: Marianna Siitonen

Kuva: Marianna Siitonen

Hyvä elämä

Hommissa: Sinkkujen pappi Mirka Härkönen

"Vastaan yli 40-vuotiaiden sinkkutoiminnasta Tikkurilan seurakunnassa. Teen toki myös yleistä seurakuntatyötä, jumalanpalveluksia, kasteita, vihkimisiä ja siunauksia. Tapaan ihmisiä vauvoista vaareihin.

Sinkkuillat yli 40-vuotiaille käynnistyivät kevättalvella. Toiminta syntyi seurakuntalaisen aloitteesta. Illat ovat avoimia kaikille, jotka haluavat olla yhdessä toisten kanssa tai jotka kaipaavat ystäviä tai parisuhdetta.

Sinkkuillat ovat sellaisia kuin sinkut haluavat. Syyskuussa on tutustumisilta ja lokakuussa pelataan seura- ja lautapelejä. Marraskuussa saadaan vierailijaksi ihmissuhdetaitokouluttaja ja joulukuussa vietetään pikkujouluja.

Keväällä sinkkuillat olivat menestys alusta alkaen. Ennätyskerralla paikalla oli 111 sinkkua. Sen jälkeen kokoontumistilana oli auditorio. Muulloin iltoja on vietetty Olotilassa. Se on todettu sopivaksi ja viihtyisäksi paikaksi kokoontua. Jotta Olotila ei kävisi liian pieneksi, sinkkuilta on syksyllä jaettu kahteen ikäryhmään. Ensin kokoontuvat yli 60-vuotiaat ja myöhemmin samana päivänä 40–65-vuotiaat.

Sinkkuilloissa oma roolini on toimia taustahenkilönä, varata tiloja ja tarjoilua. Tarjoilu on kevyt, tyyliin kahvia, teetä ja keksiä. Sinkkuiltoihin saa rohkeasti osallistua omana itsenään. Sinkut löytyvät myös Facebookista nimellä Seurakunnan sinkut."

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Sinkut järjestävät hauskoja perjantai-iltoja itselleen Tikkurilan seurakunnassa

Ajankohtaista

Kumppanin etsimisen lisäksi sinkkutoiminnassa syntyy ystävyyksiä.