null Sinkut järjestävät hauskoja perjantai-iltoja itselleen Tikkurilan seurakunnassa

Mirka Härkönen vetää yli 40-vuotiaiden sinkkutoimintaa Tikkurilan seurakunnassa.

Mirka Härkönen vetää yli 40-vuotiaiden sinkkutoimintaa Tikkurilan seurakunnassa.

Sinkut järjestävät hauskoja perjantai-iltoja itselleen Tikkurilan seurakunnassa

Kumppanin etsimisen lisäksi sinkkutoiminnassa syntyy ystävyyksiä.

Pastori Mirka Härkönen kertoo, että sinkut ovat liikkuvaa porukkaa.

– Väkeä meidän sinkkutoiminnassamme käy Vantaan lisäksi Helsingistä, Nurmijärveltä, Keravalta ja Järvenpäästä.

Härkönen vetää Tikkurilan seurakunnassa yli 40-vuotiaiden sinkkujen toimintaa. Tai ei hän oikeastaan vedä, vaan pastori sanoo olevansa mahdollistaja. Härkönen järjestää tilat ja tarjoilut ja sinkkuporukka toteuttaa ohjelman. Iltoja on kerran kuussa.

– Paikalla on ollut flirttailukouluttaja ja ihmissuhdeasiantuntija, on järjestetty pikadeittejä, Napakymppiä ja teatteri- ja näyttelyretkiä.

Tikkurilan sinkuissa sinkkuutta ei kierrellä eikä kaarrella, vaan siellä ollaan tositarkoituksella.

– Kyllä ryhmässä kävijöillä on tarkoituksena löytää elämänkumppani. Se on heille tärkeää. Kolmen vuoden aikana tiedän tulleen ainakin viisi pariskuntaa. Odottelen vihkimispyyntöjä, vinkkaa Härkönen.

Sinkkuryhmässä käy enemmän työikäisiä miehiä kuin naisia

Sinkkutoiminta käynnistyi seurakuntalaisen ehdotuksesta. Mies oli kuullut, että Tikkurilan seurakunta oli mukana seksimessuilla ja oli tuumannut, että Tikkurila ei taida olla ihan tiukkapipoinen seurakunta.

Sinkkutoiminta lähti käyntiin vauhdilla ja enimmillään sinkkuilemassa on ollut 111 henkeä. Nykyisin kävijämäärä on noin 40 henkeä. Sinkkutoiminnan ikäraja, yli 40 vuotta, on peräisin noilta ajoilta, jolloin oli järkevää suunnata toimintaa eri tavoin eri-ikäisille. Härkösen mukaan ikäraja ei ole ehdottoman tiukka.

– Ikähaitari vaihtelee joka kokoontumiskerralla. Kaiken kaikkiaan mukana on käynyt noin 40–75-vuotiaita. Miehiä on vähemmän, mutta heitäkin käy aktiivisesti. Työikäisiä miehiä on enemmän kuin samanikäisiä naisia, vinkkaa Härkönen.

Härkönen kuvailee sinkkuporukkaa hauskaksi ja aktiiviseksi yhteisöksi. Kumppanin etsimisen lisäksi on syntynyt myös ystävyyksiä.

– Moni sanoo, että tulee mielellään meidän sinkkuryhmäämme, kun ei jaksa pyöriä ravintoloissa. Halutaan tavata tavallisia ihmisiä perjantai-iltaisin. Joskus väki on lähtenyt jatkamaan kokoontumisemme jälkeen porukalla hampurilaiselle tai karaokeen tai kuka minnekin, Härkönen kertoo.

– Porukkaa yhdistävä tekijä on sinkkuus. Joku käy vain kerran, jotkut ovat olleet mukana koko kolmen vuoden ajan.

Seurakunnan sinkut Facebookin suljetussa ryhmässä

Tapaamisten lisäksi Tikkurilan sinkuilla on Facebookissa suljettu ryhmä Seurakunnan sinkut, johon pääsevät mukaan tapahtumissa käyneet. Ryhmässä on tällä hetkellä reilut 80 jäsentä.

Sinkkutoiminnalle on tilausta. Myös Vantaalla on paljon yksinasuvia ja ihmisten tapaaminen kasvotusten on tärkeää.

– Jos haluaa tavata ihmisiä, kannattaa lähteä kodin seinien ulkopuolelle. Meidänkin sinkkuyhteisössä on ihmisiä kaikenlaisissa elämäntilanteissa ja kaikenlaisilla parisuhdetaustoilla. Niin monta kuin on ihmisiä, niin monta on tarinaa, Härkönen sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi