Hommissa: Vaalitoimitsija Aulis Mölsä

Hommissa: Vaalitoimitsija Aulis Mölsä

”Olen ollut seurakuntavaaleissa toimitsijana useiden kausien aikana ennakkoäänestyksessä ja varsinaisena äänestyspäivänä. Seurakuntaneuvosto valitsee meidät luottamushenkilötoimitsijat vaaleihin. Toimitsijoina on myös seurakunnan työntekijöitä.

Seurakuntavaaleissa valitaan edustajat seurakuntaneuvostoihin ja yhteiseen kirkkovaltuustoon. Ne ovat ihan normaalit vaalit. Henkilö tulee vaalipaikalle ja osoittaa henkilöllisyystodistuksella äänestysoikeutensa. Sitten hän saa toimitsijalta äänestysliput, johon hän laittaa numerot. Toimitsija leimaa ne, ja liput laitetaan vaaliuurnaan. Kun puheenjohtaja toteaa vaalien päättyneen, alkaa äänten laskenta. Puheenjohtaja ja sihteeri ilmoittavat äänet keskusvaalilautakunnalle.

Seurakuntaneuvosto on päättävä elin seurakunnassa. On tärkeä olla siellä mukana vaikuttamassa. Tietenkin jokainen haluaa vaikuttaa omien näkemystensä ja arvojensa mukaan. Sama on koskenut yhtä hyvin minua.

Usko hyvän tekemiseen vaaliteema on minusta tosi onnistunut. Gallupeissakin on todettu, että tavalliselle kaduntallaajalle on tärkeää se, että kirkko tekee hyviä töitä. Kukaan ei oikeastaan sano, ettei vaaliteema olisi hyvä.

Toivon, että vaaleihin osallistuttaisiin vilkkaasti. Omia näkemyksiään saa esille parhaiten luottamushenkilöelimissä. Vaikka kuinka valittaa kadulla, se ei auta yhtään mitään, eli niin moni kuin suinkin vain äänestämään!”


Seurakuntavaaleissa äänestetään su 9.11.

Jaa tämä artikkeli: