Hommissa: Virpoja Sonja Sevanto

Hommissa: Virpoja Sonja Sevanto

”Olen 7-vuotias ja täytän kohta kahdeksan. Olen ensimmäisellä luokalla Pähkinärinteen koulussa. En muista ihan tarkkaan, kuinka monta kertaa olen ollut virpomassa, mutta olen kyllä ollut siskojen ja äidin kanssa. Minulla on isosisko ja pikkusisko. Isosisko Vilma on kolmannella luokalla ja pikkusisko Silja on neljä vuotta.

Käymme virpomassa tuttujen luona. En haluaisi mennä ihan tuntemattomien luo. Meillä on ollut sellaiset noitavaatteet päällä ja vähän kasvomaalia.

Kun mennään sisään, sanotaan: ’Virvon, varvon, tuoreeks terveeks, sulle vitsa mulle palkka’. Sitten annetaan se oksa.

Tänä vuonna olemme jo tehneet virpomisoksat valmiiksi. Niitä tehtiin noin 15, mutta pikkusiskoni ei kauheasti jaksanut tehdä. Virpomaoksiin laitettiin koristeeksi kukkia, paperihaitareita ja höyheniä.

Palkaksi olemme saaneet suklaamunia, karkkia, ja joskus rahaakin. Kummatkin palkat ovat hyviä, raha ja karkit. Rahat panen säästöön. Yhdeltä Tuijalta saatiin kerran korillinen karkkia! Yleensä palkkoja ei ole tarvinnut jakaa siskojen kanssa, sillä olemme saaneet omat.

Virpomassa käydään aina palmusunnuntaina. Ihmiset yleensä tykkäävät, kun heidän luonaan käy virpojia.”


Virpomaoksien koristelua palmusunnuntaina 13.4. klo 9.30 Hämeenkylän kirkossa, Auratie 3. Virpomaoksat voi viedä siunattavaksi klo 10 alkavaan perhekirkkoon.

Jaa tämä artikkeli: