null Huippumuusikot soittavat Ankkabarockissa – festivaali sai innoituksen Korson kirkon cembalosta

Jussi Salosen mukaan cembalo on keskeinen soitin Korson barokkifestivaalilla.

Jussi Salosen mukaan cembalo on keskeinen soitin Korson barokkifestivaalilla.

Huippumuusikot soittavat Ankkabarockissa – festivaali sai innoituksen Korson kirkon cembalosta

Helposti lähestyttävä barokkifestivaali järjestetään Korsossa syyskuun alussa viidennen kerran.

Mistä Ankkabarockin ohjelmisto koostuu, Korson seurakunnan kanttori Jussi Salonen?

– Viikonlopun aikana on tarjolla kolme erilaista barokkikonserttia. Perjantaina ohjelmassa on Galantit villit, jossa cembalisti Assi Karttunen ja saksofonisti Esa Pietilä soittavat improvisoiden barokkimusiikkia. Lauantaina vuorostaan Ombra Sonora -yhtye esittää L′Amante Segreto -konsertissa pimentoon jääneiden barokin ajan naissäveltäjien musiikkia.

– Sunnuntain juhlakonsertissa Vantaan seurakuntien kanttoreista koottu kuoro esittää saksalaista varhaisbarokkimusiikkia. Säestyksestä vastaa Matias Häkkisen johtama Ensemble Nylandia.

Miksi Korson seurakunta alkoi aikoinaan järjestää barokkifestivaalia?

– Kanttori Airi Saloniemi sai idean siitä, että kirkossa on cembalo, joka tunnetaan 1600-luvulle ja 1700-luvun alkuun sijoittuvan barokkimusiikin keskeisenä soittimena. Cembalo hankittiin kirkon remontin yhteydessä 2000-luvun alussa. Kirkossa on myös hyvä akustiikka, ja sali sopii pienimuotoiselle musiikkitapahtumalle.

– Festivaalin nimi viittaa leikkisästi Korsossa järjestettyyn Ankkarock-tapahtumaan. Tarkoituksena on viestiä, että myös Ankkabarockin ohjelmisto on helposti lähestyttävää, eikä kuulijan tarvitse olla barokkimusiikin asiantuntija.

Miten festivaalilla on riittänyt kuulijoita?

– Hieman vaihtelevasti. Kannustan ihmisiä lähtemään liikkeelle, sillä kauniissa ja valoisassa kirkossa on kuultavissa huippu­esiintyjiä. Tuolit sijoitetaan saliin turvaväleillä. Sitä paitsi Korson aseman lähellä sijaitsevaan kirkkoon on helppo tulla junalla kauempaakin.

 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: