Jussi Salosen mukaan cembalo on keskeinen soitin Korson barokkifestivaalilla.
Huippumuusikot soittavat Ankkabarockissa – festivaali sai innoituksen Korson kirkon cembalosta
Helposti lähestyttävä barokkifestivaali järjestetään Korsossa syyskuun alussa viidennen kerran.
Mistä Ankkabarockin ohjelmisto koostuu, Korson seurakunnan kanttori Jussi Salonen?
– Viikonlopun aikana on tarjolla kolme erilaista barokkikonserttia. Perjantaina ohjelmassa on Galantit villit, jossa cembalisti Assi Karttunen ja saksofonisti Esa Pietilä soittavat improvisoiden barokkimusiikkia. Lauantaina vuorostaan Ombra Sonora -yhtye esittää L′Amante Segreto -konsertissa pimentoon jääneiden barokin ajan naissäveltäjien musiikkia.
– Sunnuntain juhlakonsertissa Vantaan seurakuntien kanttoreista koottu kuoro esittää saksalaista varhaisbarokkimusiikkia. Säestyksestä vastaa Matias Häkkisen johtama Ensemble Nylandia.
Miksi Korson seurakunta alkoi aikoinaan järjestää barokkifestivaalia?
– Kanttori Airi Saloniemi sai idean siitä, että kirkossa on cembalo, joka tunnetaan 1600-luvulle ja 1700-luvun alkuun sijoittuvan barokkimusiikin keskeisenä soittimena. Cembalo hankittiin kirkon remontin yhteydessä 2000-luvun alussa. Kirkossa on myös hyvä akustiikka, ja sali sopii pienimuotoiselle musiikkitapahtumalle.
– Festivaalin nimi viittaa leikkisästi Korsossa järjestettyyn Ankkarock-tapahtumaan. Tarkoituksena on viestiä, että myös Ankkabarockin ohjelmisto on helposti lähestyttävää, eikä kuulijan tarvitse olla barokkimusiikin asiantuntija.
Miten festivaalilla on riittänyt kuulijoita?
– Hieman vaihtelevasti. Kannustan ihmisiä lähtemään liikkeelle, sillä kauniissa ja valoisassa kirkossa on kuultavissa huippuesiintyjiä. Tuolit sijoitetaan saliin turvaväleillä. Sitä paitsi Korson aseman lähellä sijaitsevaan kirkkoon on helppo tulla junalla kauempaakin.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee

Korson Ankkabarock-festivaaleilla kuullaan vanhaa musiikkia
AjankohtaistaHanna Jokisen cembalonsoitto yhdistyy tanssiin.