null Hyvää pyhää: Lapsen kaltaiseksi

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Lapsen kaltaiseksi

Nöyrtymistä ja luottamusta voi harjoitella rukoillen.

Kun Jeesus puhuu Matteuksen evankeliumissa enkeleistä, hän puhuu taivaallisesta sotajoukostaan. Jeesuksen puheissa enkelien tehtävä on erotella pahat hyvistä, jyvät akanoista. Neljään ilmansuuntaan ja maailmojen ääriin asti enkelit menevät toteuttamaan tehtäväänsä.

Mutta kun Jeesus puhuu lapsista, jotka ovat suurimpia taivasten valtakunnassa, hän korostaa lapsenkaltaisuuden tärkeyttä lempein sanoin. Lasten enkelit saavat taivaassa katsoa joka hetki Isän kasvoja. Niin läheisiä ovat lasten enkelien ja Jumalan välit.

Aikuinen ei voi peruuttaa iässään taaksepäin, mutta lapsen kaltaisuuteen voi nöyrtyä, lupaa Jeesus. Vaikea sana tuo nöyrtyminen, mutta ehkä sitä voi harjoitella niin kuin lapsi, luottamalla. Ei tarvitse pärjätä yksin, muiden hyväntahtoisuuteen voi harjoitella luottamaan. Lapsille se on välttämätöntä, sillä he tarvitsevat apua niin moneen: nälkään, oppimiseen kuin kasvamiseenkin.

Jeesus tietää saman kuin aikuiset, kun hän varoittaa niitä, jotka käyttävät hyväksi tarvitsevuutensa paljastavaa. Luottamusta ei aina palkita. Siksi kai sille taivaalliselle sotajoukollekin on tarvetta.

Rukous opettaa luottamusta, mutta nöyrtymistä siinä totta totisesti tarvitaan. Kuka fiksu ja pätevä ihminen kysyy apua näkymättömältä ja joskus käsittämättömästi käyttäytyvältä taivaalliselta hahmolta?

Luottamuksen harjoittelu rukoillen saattaa kuitenkin muuttaa suhdetta Jumalaan. Etäisestä Kaikkivaltiaasta tulee taivaallinen vanhempi, jolle on helppo puhua kaikista inhimillisen elämän puolista. Rukous opettaa luottamaan Jumalan valitsemiin aikatauluihin ja näkemään tämän hyvää tahtoa.

Valitse suosikkienkelisi

Serafit laulavat Jumalan edessä pyhähymniä. Serafeilla on kuusi paria siipiä.

Kerubit suojaavat elämän puulle vievää tietä. Ne kannattelevat Jumalan valtaistuinta.

Arkkienkelit eli ylienkelit tuovat ihmisille tärkeitä viestejä.

Suojelusenkeleille Jumala on antanut käskyn varjella, missä ikinä kuljet.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Ihmisen syvään nälkään

Hengellisyys

Tarjolla on elämän leipää, joka ravitsee jokaisen.


Hyvää pyhää: Anna anteeksi

Hengellisyys


Hyvää pyhää: Vapaan taivaan alla

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Etsi merkitystä

Hengellisyys


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.