null Hyviä uutisia

Hyviä uutisia

Mediaa moititaan usein siitä, että ikävät uutiset korostuvat liikaa. Maailmassa kun tapahtuu myös paljon hyvää ja kaunista. Vantaan Laurin jäädessä elokuun alkuun asti ulottuvalle kesätauolle ajattelin nostaa esille kaksi esimerkkiä siitä, miten tavalliset ihmiset voivat osallistua hyvän tekemiseen ja saada aikaan isoja asioita.

Ensimmäinen esimerkki on Yhteisvastuukeräys. Tänä vuonna Vantaan seurakuntien yhteenlaskettu keräystulos on parempi kuin koskaan, noin 130 000 euroa. Kaikkien vantaalaisten seurakuntien vapaaehtoiset kerääjät tekivät ahkerasti töitä, mutta erityisen hyvin onnistuttiin Hakunilassa. Siellä keräystulos yli kaksinkertaistui 55 000 euroon.

 

Hakunilan seurakunnassa oli 110 vapaaehtoista, jotka jaksoivat kiertää sekä perinteisten listojen kanssa ovelta ovelle että seisoa lippaineen ostarilla ja Ikeassa. Viime mainittu tavaratalo on suhtautunut positiivisesti keräykseen ja ottanut vastaan kerääjiä sekä Hakunilan että Tikkurilan seurakunnista. Kaikkein suurin kiitos kuuluu niille ihmisille, jotka kotiovillaan tai eri keräyspaikoissa pysähtyivät ja avasivat kukkaronsa. Heidän ansioistaan niin Haitin maanjäristyksen uhrit kuin suomalaiset köyhät lapsiperheet saavat tukea, jota he kipeästi tarvitsevat.

Pienistä puroista, tässä tapauksessa kiloista, syntyy suuri virta. Eli toinen esimerkki on Läskillä lukutaitoa -kampanja. Kampanjan nimi ei ollut kaikkein onnistunein, mutta tarkoitus oli hyvä, tukea Nepalin lukutaitohankkeita. Tuloksessa ei päästy lahjoittajan lupaamaan jättisummaan, mutta 1 442 220 eurolla saa kuitenkin paljon hyvää aikaan. Tuloksen takana oli 11 200 naista ja 3 100 miestä, jotka yhteensä laihduttivat yli 48 000 kiloa. Salaperäinen lahjoittaja lupasi alun perin antaa lukutaitokampanjaan 15 euroa jokaista laihdutettua kiloa kohti, mutta tuplasi summan tukeakseen kampanjaa.

 

Vantaalla kampanjaan osallistui noin 500 ihmistä. Kerrankin saatiin aikaan tempaus, jossa Uusimaa näytti mallia muille maakunnille, sillä täältä kerättiin eniten rahaa Nepaliin. Tässä tapauksessa hyvän tekeminen vaati hiukan vaivannäköä ja kieltäymyksiä, mutta toi tullessaan keveämmän olon ja iloisen mielen. Hyvää kesää lukijoille!

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.