null Hyvinvointiin kuuluu henkinen, hengellinen ja fyysinen puoli – Kallion kirkolla 27.10. vaalitaan niitä kaikkia

Satu Taiveahon tie äidiksi oli pitkä. Hän kertoo kokemuksistaan suuressa naisten verkostoitumistapahtumassa Kallion kirkossa 27.10.

Satu Taiveahon tie äidiksi oli pitkä. Hän kertoo kokemuksistaan suuressa naisten verkostoitumistapahtumassa Kallion kirkossa 27.10.

Hyvinvointiin kuuluu henkinen, hengellinen ja fyysinen puoli – Kallion kirkolla 27.10. vaalitaan niitä kaikkia

Satu Taiveaho kertoo äitiyden iloista ja itkuista Puhkea kukkaan -konferenssissa Kallion kirkossa. Emma Pihkala esittää omia laulujaan.

Hyvinvointi kiinnostaa. Vuosi sitten pidetyssä ensimmäisessä Puhkea kukkaan -tapahtumassa pelkästään työpajoihin osallistui 400 naista. Järjestelyissä on mukana kymmeniä vapaaehtoisia.

- Puhkea kukkaan on naisten kristillinen hyvinvointitapahtuma. Mukana on ihmisen henkinen, hengellinen ja fyysinen puoli, luonnehtii tapahtuman alkuunpanija, Paavalin seurakunnan pappi Elina Koivisto.

Yksi konferenssin puhujista on entinen kansanedustaja ja Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho. Hän kertoo omista kokemuksistaan äitiydestä.

– Minulla on pitkä lapsettomuustausta ja siinä mielessä tosi pitkä raskausaika. Nyt olen 4- ja 6-vuotiaiden lasten sijaisäiti. Päällimmäisenä itselläni on aina kiitollisuus ja onni näistä lapsista, jotka lopulta ovat elämässäni!

– Puuhailen tosi paljon lasten kanssa ja nautin siitä. Totta kai arkeen liittyy lasten kiukuttelua, likapyykkiä, ruuanlaittoa, kiirettä ja välillä lasten sairauksia, ihan samoja asioita kuin kaikilla muillakin.

Taiveahon perheessä vanhemmuus on hieman erilaista siksi, että sijaisvanhemmat eivät ole huoltajia.

– Sijaisvanhemmuudessa esimerkiksi lasten biologiset suvut ja perheet ovat usein vanhemmuudessa mukana. Kaikilla sijoitetuilla lapsilla on tietysti haastavat taustat, mikä heijastuu usein vanhemmuuteenkin haasteina.

Samassa seminaarissa ovat mukana Sekunnit ja tunnit –blogin pitäjä Hanna Kivisalo, pappi ja tohtorikoulutettava Aino-Elina Kilpeläinen sekä Keniasta kotoisin oleva maahanmuuttajaäiti Caroline.

Keskustelujen lisäksi Kallion kirkossa ja sen ympäristössä voi osallistua esimerkiksi liikuntapajaan, maalauspajaan, kosmetiikkapajaan, iltamessuun ja iltajuhlaan.

Kaikki ei ole vain itsestä kiinni

Helsinkiläinen erityisopettaja ja musiikin maisteri Emma Pihkala veti viime vuonna kauneusaiheisen työpajan, joka oli yksi suosituimmista kanavista. Tänä vuonna hän esittää iltajuhlassa omia laulujaan.

– Kapinoin tiettyjä kauneuskäsityksiä vastaan. Otamme liian tosissamme naistenlehtien ohjeet siitä, miten teen varjostukset silmämeikissä ja miten ”hehkumme ulospäin”, kunhan vain löydämme sisäisen kauneutemme. Tämä heijastaa laajempaa yhteiskunnan ajattelutapaa, että kaikki on vain itsestä kiinni.

– Sehän ei ole totta. Meillä on erilaisia lähtökohtia, elämäntilanteita, ongelmia, ja jopa erilainen luusto. Mutta silti: jokaisessa ihmisessä on kauneutta. Ainutlaatuisuutemme on kaunista.

Emma Pihkala esittää omia laulujaan Puhkea kukkaan -konferenssin kaksikielisessä iltajuhlassa lauantaina kello 18.

Emma Pihkala esittää omia laulujaan Puhkea kukkaan -konferenssin kaksikielisessä iltajuhlassa lauantaina kello 18.

Kokemusten jakaminen antaa voimia

Omien laulujen esittäminen oli Emma Pihkalalle aluksi vaikeaa.

– Kun aloin nelikymppisenä tehdä lauluja, mietin, voinko tuoda niitä muiden kuunneltavaksi, ja millainen ihminen saa olla laulaja.

Hän astui epämukavuusalueelle, alkoi esittää laulujaan ja huomasi, että se on ihanaa.

– Se on sitä kukkaan puhkeamista. Vaikka luovuus voi olla luonteeltaan paljon muutakin kuin taiteellista.

Pihkalan mielestä Puhkea kukkaan -tapahtumassa on kyse jakamisesta. Ihmiset jakavat omia kokemuksiaan. Kaikilla on jotakin annettavaa. Tätä kautta päästään verkostoitumaan ja voimaantumaan.

– Kyse ei ole vain siitä, miten minä hehkun, vaan voimme auttaa toisiamme hehkumaan. Kateellisuuteen ei ole enää varaa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi