null Ihmissuhdetaitokouluttaja Karla Nieminen: "Aloita keskustelu, vaikkei olisi asiaa"

Baareissa flirttailu on sallitumpaa, mutta kiinnostusta toiseen ihmiseen voi osoittaa missä vaan. Karla Niemisen mielestä suomalaiset ovat turhan arkoja tekemään aloitteita. Kuva: Paula Lehto

Baareissa flirttailu on sallitumpaa, mutta kiinnostusta toiseen ihmiseen voi osoittaa missä vaan. Karla Niemisen mielestä suomalaiset ovat turhan arkoja tekemään aloitteita. Kuva: Paula Lehto

Hyvä elämä

Ihmissuhdetaitokouluttaja Karla Nieminen: "Aloita keskustelu, vaikkei olisi asiaa"

Flirttailussa on kyse kiinnostuksen merkkien syöttelystä. Torjutuksi tulemisesta ei kannata lannistua.

Karla Nieminen, ihmissuhdetaitokouluttaja:

"Olin vielä yläasteella ja lukiossa sellainen, etten uskaltanut puhua tuntemattomille. Olin hyvin faktakeskeinen. Opiskellessani diplomi-insinööriksi aloin lukea amerikkalaisia self help -oppaita ja kehittää ihmissuhdetaitojani. Opin esimerkiksi sen, että jokaisen lempipuheenaihe on minä itse ja että toiselle voi alkaa puhua, vaikka ei olisi asiaakaan.

Vuonna 2011 perustin yrityksen. Pidän kursseja ja luentoja muun muassa sellaisista aiheista kuin itsevarmuus ja flirttailu. Ihmissuhdetaitoja kannattaa harjoitella. Kun asioita kokeilee monta kertaa, niihin tottuu. Sadas toisto on aina helppo.

Suomalaiset tekevät tosi vähän aloitteita. Baarissa niitä tehdään enemmän, koska siellä se on ikään kuin sopivaa, mutta niitä voi tehdä missä vaan. Jos ihminen on kiinnostunut, hän ilahtuu flirttailustasi. Jos tulet torjutuksi, et ole huono, vaan kyseessä oli vain epäsopiva yhdistelmä. Toiset ihmiset eivät tuomitse ja märehdi tekemisiämme, vaikka niin helposti ajattelemme.

 

Liian moni haluaa olla hauska ja fiksu ja sitten se ensimmäinenkin lause jää sanomatta.

 

Flirttailu on oikeastaan kiinnostuksen merkkien syöttelyä, jossa syöttöjä tulee takaisin. Se voi näkyä vaikka ryhdin kohentamisena, hermostumisen merkkeinä tai katsekontaktina. Aloittaessa keskustelua kannattaa sanoa jotakin yksinkertaista ja ystävällistä. Liian moni haluaa olla hauska ja fiksu ja sitten se ensimmäinenkin lause jää sanomatta.

Treffailussa naisten helmasynti on se, että he eivät tule lähteneeksi edes yksille treffeille. Miehet taas eivät kysy tarpeeksi kysymyksiä – olisi tärkeää näyttää, että on kiinnostunut toisesta. Ihmisten tapailussa määrällä on väliä ja se vaatii kestävyyttä. Jos tapaa kymmenen eri ihmistä, todennäköisesti ainakin kahden kanssa on hauskaa. Sama pätee uusien ystävien löytämiseen.

https://www.youtube.com/watch?v=pyuA-F748Ck&list=PLbCWCKJH3saP-rxOvzHe2CWsn-TZiGBT7&index=4

Minusta paras tapa samanhenkisten ihmisten tapaamiseen ovat erilaiset yhdistykset, kurssit ja kavereiden juhlat. Jos kuuluu vaikka viiteen yhdistykseen, vuoden aikana on monta tapahtumaa, joihin voit osallistua. Toki ihmisiä voi lähestyä vaikka baarissa tai ruokakaupassa, mutta silloin ei voi tietää, ollaanko samanhenkisiä. Samassa yhdistyksessä olevilla taas on todennäköisesti samoja kiinnostuksenkohteita.

Netti ja erilaiset deittisovellukset ovat hyviä keinoja ihmisiin tutustumisessa, mutta suosittelen, että tapaa toinen kasvokkain pian. Silloin ei pääse syntymään epärealistista vaikutelmaa toisesta."

Katso Toivontuottajien yhdessä Karla Niemisen kanssa tekemä videosarja ihmissuhdetaidoista:

Ihmissuhdetaitokoulu, osat 1-5

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.