null Ikivanhoja rukouksia meditoidaan nyt seikkailupelin maailmassa

Hengellisyys

Ikivanhoja rukouksia meditoidaan nyt seikkailupelin maailmassa

Kirkko ja kaupungin uuteen video- ja audiosarjaan on valittu toivoa tuovia tekstejä uudesta Psalmit 2024 -suomennoksesta.

Mitä yhteistä on suositun seikkailupelin maisemilla, irlantilaisilla perinnesoittimilla ja Jumalan siipien suojalla? Sitä voi ihmetellä Kirkko ja kaupungin uuden video- ja audiosarjan parissa 21. maaliskuuta alkaen.

Valo ympäröi sinut kuin viitta – suojaavia sanoja psalmien kirjasta sisältää viisitoista psalmimeditaatiota. Sarjaan on valittu uudesta Psalmit 2024 -suomennoksesta valoisia, lohduttavia, Jumalan huolenpitoa kuvaavia ja toivoa tuovia psalmitekstejä, joissa on vahvaa luonto­symboliikkaa.

Meditaatioiden ­musiikista vastaavat multi-instrumentalistit Samuli Karjalainen ja ­Heikki Kylkisalo, jotka yhdistelevät useita eri tyylejä kansanmusiikista ja ambientista elektroniseen musiikkiin. He soittavat muun muassa erilaisia pillejä ja huiluja, irlantilaista säkkipilliä, balafonia, syntetisaattoreita ja efektipedaaleita.

Meditaatiovideot perustuvat The Legend of Zelda -konsolipeliin. Psalmitekstit lukee toimittaja Outi Isotalus.

Psalmimeditaatiot julkaistaan audioversiona Spotifyssa ja muissa kuuntelupalveluissa sekä osoitteessa kirkkojakaupunki.fi/psalmit. Videoita julkaistaan Kirkko ja kaupungin Youtube-tilillä ja osoitteessa kirkkojakaupunki.fi/tv. Lisäksi niitä jaetaan kerran viikossa Facebookissa ja Instagramissa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vanhan testamentin psalmit käännettiin nykykielelle – ”herroittelu” väheni ja Jahvesta tuli Jumala

Hengellisyys Ajankohtaista

Uutta psalmisuomennosta tehtäessä on ajateltu nuorta lukijaa. Tekstin on toimittava mobiililaitteessa ja äänikirjana.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.