Jaakko Löytyn gospel kulkee taas
Jaakko Löytty haluaa tarjota kuulijoilleen soittamisen iloa ja elämän kauneuden ihastelua. Kuva: Hans v. Schantz

Jaakko Löytty haluaa tarjota kuulijoilleen soittamisen iloa ja elämän kauneuden ihastelua. Kuva: Hans v. Schantz

Jaakko Löytyn gospel kulkee taas

Muutama vuosi sitten masennus vei Jaakko Löytyn voimat. Nyt hän työskentelee jälleen muusikkona ja Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteerinä.

Gospelmuusikko Jaakko Löytty työskentelee Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteerinä Lounais-Suomen alueella. Se tarkoittaa työtä liikkuvana puhetyöläisenä. Löytyn voi kuulla saarnaamassa kirkoissa tai puhumassa seuroissa.

– Työhöni on kuulunut myös Siionin virsien uudistustyö etenkin tekstien osalta. Työ lähenee loppuaan. Olen valtavan innostunut Siionin virsien maailmasta.

Löytty lupaa, että uudistustyön tuloksiin pääsee tutustumaan esimerkiksi Myyrmäen kirkon konsertissa 17.4. tai myöhemmin kesän Herättäjäjuhlilla. Löytty on myös yhdistyksen lähetyssihteeri.

– Monet asiat kiinnostavat minua. Ehkä se alkaa rasittaa iän mittaan. Enää ei siirry niin sujuvasti asiasta toiseen. Vaatii huokailuaikaa, että jaksaa.

Omaa muusikontyötään Löytty on hoitanut vapaa-ajallaan.

– Joissakin tilanteissa, kuten tulevassa Myyrmäen konsertissa, intressit menevät yksiin Herättäjä-Yhdistyksen kanssa. Kyseessähän on juhlien ennakkokonsertti.

 

Muutamia vuosia sitten, kun masennus vei voimat, Jaakko Löytty epäili, että hänen oma musiikin tekemisensä olisi takanapäin.

– En osannut tehdä oikein mitään musiikin alalla. En keikkaillut, kieltäydyin pyynnöistä. Ajattelin, että olin jo tehnyt kaiken, minkä ylipäätänsä saisin musiikissa tehtyä.

Musiikin tekeminen on minun hommani, sellainen asia, josta pidän ja jota osaan.

Masennus ei jäänyt pysyväksi olotilaksi. Gospel kulkee taas. Uusia kappaleita syntyy. Viime vuonna Löytty juhli 60 vuottaan laajalla kiertueella.

– Nyt koen, että musiikin tekeminen on minun hommani, sellainen asia, josta pidän ja jota osaan. Haluan tehdä sitä yhteiseksi rakennukseksi kirkon piirissä. Odotan innolla aikaa, jolloin voin tehdä sitä nykyistä enemmän.

 

Jaakko Löytty on vasta perustanut veljiensä Mikon ja Sakarin kanssa bändin. Useimmiten hän keikkailee triona Mikko Löytyn ja Seppo Rautevan kanssa. Myyrmäen kirkon konsertissa trioa täydentävät Katariina Airas ja Laura Airola, jotka olivat mukana myös viime vuotisella kiertueella.

– Kirkko on niin iso, että oli asiallista laajentaa kokoonpanoa. Vähän jännittää, miten kaikuisa kirkkotila mahtaa toimia, kun sitä ei ole suunniteltu rytmimusiikin esittämiseen.

Myyrmäen konsertilla on kolme teemaa. Ensimmäinen niistä liittyy Löytyn varhaisissa kappaleissaan esiin nostamiin asioihin: maailmanparantamiseen, oikeudenmukaisuuteen ja Afrikkaan

– Mukana on myös rakkauslauluja. Niihinkin liittyy oikeudenmukaisuuden ja myös tasa-arvon ajatus. Minun mielestäni kirkossa puhutaan aivan liian vähän parisuhteesta.

Esillä on myös kahden maan kansalaisen teema Löytyn tunnetun laulun mukaan.

– Ihmiset ovat Jumalan lapsia. Heidän tehtävänsä on elää maailmassa yhdessä, ja sovussa toistensa kanssa. Sillä tavalla toteutetaan Jumalan valtakunnan tarkoitusta ja ollaan matkalla kohti taivaan kotia.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi