Jalkapallotähti pelaa rauhan puolesta
Tinja-Riikka Korpela on onnistunut toteuttamaan ammattihaaveensa varsin miehisellä alalla. Kuva: Hans v. Schantz

Tinja-Riikka Korpela on onnistunut toteuttamaan ammattihaaveensa varsin miehisellä alalla. Kuva: Hans v. Schantz

Jalkapallotähti pelaa rauhan puolesta

FC Bayern Münchenin ykkösmaalivahti Tinja-Riikka Korpela pelasi jo lapsena poikien kanssa.

"Aloitin jalkapallon poikajoukkueessa 6-vuotiaana. Sitä ennen olin pelannut naapurin poikien kanssa. Unelmoin jo pienenä jalkapalloammattilaisuudesta, mutta luulin, ettei se ole mahdollista minulle, koska olen tyttö. Viimeiset pari vuotta olen pelannut FC Bayern Münchenin ykkösmaalivahtina. Kaksi peräkkäistä Saksan mestaruutta vuosina 2015 ja 2016 ovat urani merkittävimmät saavutukset.

Jalkapallo on antanut minulle melkein kaiken, esimerkiksi parhaimmat kaverisuhteet. Olen oppinut ottamaan muita huomioon, hyväksymään erilaisuutta sekä huomannut, kuinka paljon voi saavuttaa, kun tehdään hommia joukkueena ja toisten puolesta. Minulla on ammattilaisvuosia takana enemmän kuin edessä. Ammattilaisurani jälkeen voisin toimia tyttöjen maalivahtivalmennuksen parissa.

Kun maajoukkuekaverini Laura Österberg Kalmari pyysi minua mukaan Peace United -joukkueeseen, minua ei tarvinnut kauan houkutella. En pelaa herättäjäjuhlien Peace United -ottelussa, mutta olen paikan päällä mukana."

Peace United -futisottelu herättäjäjuhlilla Vantaalla

Peace United -futisottelu rauhan puolesta la 9.7. klo 16.45 Myyrmäen stadionin urheilukentällä. Kirkon Ulkomaanavun Peace United -kampanjan tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä.

Jaa tämä artikkeli: