null Janne Saarikivi saapuu Paavalinkirkkoon saarnaamaan puhdasta evankeliumia ja Jumalan sanaa

”Joku vastustaa ajatusta Jumalasta, koska ajattelee, että Jumala on partasuu äijä, joka keittää homoja padassa”, sanoo Janne Saarikivi. Hänen näkemyksensä Jumalasta on toisenlainen.

”Joku vastustaa ajatusta Jumalasta, koska ajattelee, että Jumala on partasuu äijä, joka keittää homoja padassa”, sanoo Janne Saarikivi. Hänen näkemyksensä Jumalasta on toisenlainen.

Janne Saarikivi saapuu Paavalinkirkkoon saarnaamaan puhdasta evankeliumia ja Jumalan sanaa

Kirkkoherra Kari Kanala ja kielitieteilijä Janne Saarikivi pitävät dialogisaarnan Paavalinkirkon messussa sunnuntaina 8.3. kello 10.

Kielitieteilijä Janne Saarikivi saarnaa sunnuntaina 8.3. kello 10 Paavalinkirkossa. Saarikivi on yksi Suomen tämän hetken tunnetuimpia kristinuskon kommentaattoreita. Hän on muun muassa julkaissut uskontoa käsittelevän keskustelukirjan Ainoa, mikä jää teoreettisen fysiikan professorin Kari Enqvistin kanssa.

Seurakunnan tiedotteen mukaan Saarikivi aikoo saarnata ”puhdasta evankeliumia, pelkkää Jumalan sanaa”.

Sellainen jos kiinnostaa, niin kirkkoon mars.

Toki Saarikiven näkökulma kristinuskoon voi olla monelle jännä. Uskonto on hänelle enimmäkseen ”suostumista tiettyyn kieleen ja tiettyyn terminologiaan”. Myös uskonkiistat ovat siten useimmiten kielellisiä kiistoja.

”Joku vastustaa ajatusta Jumalasta, koska ajattelee, että Jumala on partasuu äijä, joka keittää homoja padassa. Kaikkihan semmoista äijää toki vastustaa!” Saarikivi kuvailee.

Mutta entäpä, jos Jumalaa kuvataankin asiaksi, jota tavallisesti sanotaan rakkaudeksi?

Kirkkoherra Kari Kanalan ja Janne Saarikiven saarnadialogia voi seurata myös livenä Paavalin seurakunnan Facebook-sivuilla. Tallenne jää sivuille myöhemmin katsottavaksi.

Lue tästä Kirkko ja kaupungin henkilöjuttu Janne Saarikivestä vuodelta 2015.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: