null Jeesus-marssi täyttää 25 vuotta – sopiiko luterilainen kirkko samaan tapahtumaan konservatiivisten helluntailaisten kanssa?

Marssijat kulkivat Etelä-Esplanadilla vuonna 2010. Jeesus-marssi täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Marssijat kulkivat Etelä-Esplanadilla vuonna 2010. Jeesus-marssi täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Jeesus-marssi täyttää 25 vuotta – sopiiko luterilainen kirkko samaan tapahtumaan konservatiivisten helluntailaisten kanssa?

Yhteiskristilliseen Koko perheen vappu -tapahtumaan osallistuu kolme Helsingin luterilaista seurakuntaa.

Helsingissä vappuna järjestettävä Jeesus-marssi täyttää 25 vuotta. Marssi on osa yhteiskristillistä Koko perheen vappu -tapahtumaa, jota vietetään Senaatintorilla.

– Jeesus-marssin tarkoitus on tuoda kaduille, turuille ja toreille sitä iloa, jota olemme saaneet Jeesuksesta, kertoo tapahtuman viestintävastaava, Kristityt Yhdessä ry:n yhteyspäällikkö Johanna Reinikainen.

Marssille on osallistunut enimmillään 8 500 ihmistä. Joka vuosi osallistujia on ollut tuhansia.

Koko perheen vappu -tapahtumassa on ohjelmaa etenkin lapsille. On pomppulinnoja, aasiratsastusta ja lentosimulaattoria. Senaatintorin lavalla esiintyy poplaulaja Jippu.

Reinikaisen mukaan tapahtuma on poliittisesti sitoutumaton, mutta puhujalavalla on usein kuultu jonkun kansanedustajan tervehdys. Menneinä vuosina puhumassa ovat olleet muun muassa Timo Soini (ps.) ja Päivi Räsänen (kd.). Tänä vuonna puheen pitää kristillisdemokraattien Antero Laukkanen, joka toi Jeesus-marssin Suomeen.

Jokaisella on omat korostuksensa, mutta me keskitymme siihen, mikä on yhteistä, eli kristinuskon ytimeen. – Tuomiokirkkoseurakunnan aluekappalainen Suvi-Päivi Koski

Reinikainen kertoo, että tapahtuma on suunnattu kaikelle kansalle.

– Luonnollisesti tapahtumaan tulee paljon hengellisistä asioista kiinnostuneita ihmisiä. Kristittyjä kokoaa esimerkiksi se, että rukoilemme yhdessä Suomen puolesta.

Tapahtumaa on järjestämässä iso liuta erilaisia kristillisiä seurakuntia ja järjestöjä, joiden toimintaa esitellään torille pystytettävässä teltassa. Luterilaisesta kirkosta mukana ovat Tuomiokirkkoseurakunta, Pitäjänmäen seurakunta ja Vuosaaren seurakunta.

Reinikainen kertoo, että järjestäjät ottivat yhteyttä sellaisiin luterilaisiin seurakuntiin, jotka ovat aiempina vuosina olleet kiinnostuneita yhteistyöstä. Seurakunnille tarjottiin erikokoisia sponsoripaketteja.

– Kun he antavat tapahtuman toteuttamiseen vähän rahaa, he saavat näkyvyyttä ja voivat esimerkiksi tulla seurakuntatelttaan. Nämä tietyt luterilaiset seurakunnat lähtivät mukaan. Tuomiokirkkoseurakunta ei ole rahallisesti mukana vaan antaa tilojaan käyttöömme.

Tapahtuman järjestäjissä on mukana konservatiivisia helluntailaisia ja vapaakirkollisia tahoja, jotka korostavat muun muassa henkilökohtaista uskonratkaisua. Sopiiko luterilainen kirkko ongelmitta samaan tapahtumaan niiden tahojen kanssa, Tuomiokirkkoseurakunnan aluekappaleinen Suvi-Päivi Koski?

– Me teemme eri kirkkokuntien välillä ekumeenista työtä. Meidän ei missään tapauksessa tarvitse ajatella kaikesta samalla tavalla. Jokaisella on omat korostuksensa, mutta me keskitymme siihen, mikä on yhteistä, eli kristinuskon ytimeen.

Johanna Reinikainen, mikä tapahtumaa järjestäviä tahoja yhdistää?

– Varmaan yksinkertaisesti sanottuna Jeesus ja sellainen kristittyjen välinen yhteys, johon Jeesus meitä kehoittaa.

Koko perheen vappu Senaatintorilla 1. toukokuuta kello 10–15. Jeesus-marssi Esplanadilla kello 12. Jippii-kuoron konsertti Tuomiokirkossa kello 15. Katso koko ohjelma täältä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.