null Jeesusta ei kannata käyttää salasanana, vinkkaa Christianity Today

Kristilliset termit eivät ole hyviä salasanoja ainakaan Yhdysvalloissa. Kuva: Thinkstock ja Mari Aarnio

Kristilliset termit eivät ole hyviä salasanoja ainakaan Yhdysvalloissa. Kuva: Thinkstock ja Mari Aarnio

Ajankohtaista

Jeesusta ei kannata käyttää salasanana, vinkkaa Christianity Today

Yhdysvaltain evankelikaalien lehden mukaan Jeesus on salasanahakkereille helppo saalis.

Yhdysvaltain evankelikaalien lippulaiva, Christianity Today -lehti julkaisi verkkosivuillaan uutisen, jossa neuvotaan lukijoita ottamaan etäisyyttä Vapahtajan nimeen – nimittäin salasanana.

Lehden mukaan sanat, kuten "jesus", "heaven", "faith", "blessed" ja "christ" eli Jeesus, taivas, usko, siunattu ja Kristus eivät ole kovin hyviä salasanoja. Tämä käy lehden uutislähteenään käyttämästä vuonna 2009 tapahtuneesta laajasta tietomurrosta, jossa vuodettiin julkisuuteen miljoonia salasanoja. Tuossa aineistossa Herran nimeä käytti salasanana yli 21 000 ihmistä.

Myöskään pienoisevankeliumi eli englanniksi "john316" ei ole kovin onnistunut, vaan yksi kaikkein tavallisimmista salasanoista. Eipä ihme, sillä Johanneksen evankeliumin 3. luvun jae 16 on myös maailman yleisimmin lainattu raamatunkohta. Se kuuluu: "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän."

Christianity Today on evankelista Billy Grahamin vuonna 1956 perustama aikakauslehti, jolla on 118 000 tilaajaa. Lehden lisäksi brändiin kuuluu monenlaista muutakin, muun muassa hyvin seuratut verkkosivut. Lehden juttu löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Muutettavat muuttaen voisi ajatella, että myöskään näiden englanninkielisten salasanojen suomenkieliset vastineet eivät ole järin tietoturvallisia.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Yhdysvaltain johtava evankelinen lehti hyökkää Trumpia vastaan: ”Moraalisesti kadotettu ja sekaisin”

Ajankohtaista

Kävijäryntäys kaatoi Christianity Todayn verkkosivut.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.