null Yhdysvaltain johtava evankelinen lehti hyökkää Trumpia vastaan: ”Moraalisesti kadotettu ja sekaisin”

Presidentti Donald Trump jakaa Yhdysvaltain kristillisen oikeiston mielipiteitä.

Presidentti Donald Trump jakaa Yhdysvaltain kristillisen oikeiston mielipiteitä.

Ajankohtaista

Yhdysvaltain johtava evankelinen lehti hyökkää Trumpia vastaan: ”Moraalisesti kadotettu ja sekaisin”

Kävijäryntäys kaatoi Christianity Todayn verkkosivut.

Yhdysvaltain johtavana evankelisena lehtenä tunnettu Christianity Today vetoaa lukijoihinsa, etteivät he enää tukisi Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia.

Lehden päätoimittaja Mark Galli kirjoittaa torstaina 19. joulukuuta julkaistussa pääkirjoituksessaan, että siitä lähtien, kun evankelista Billy Graham (1918–2018) perusti Christianity Todayn, lehden näkynä on ollut auttaa lukijoita hahmottamaan, miten ajan ilmiöihin voisi suhtautua uskon näkökulmasta. Gallin mukaan Christianity Today on perinteisesti ollut täysin epäpoliittinen lehti.

Nyt Galli vetoaa, että Kristuksen seuraajat miettivät tarkasti, miten heidän tukensa Trumpille vaikuttaa heihin Kristuksen todistajina.

Gallin uskoo, että virkarikossyytteiden keskelle joutunut ”Trump on käyttänyt väärin poliittista valtaansa oman henkilökohtaisen hyödyn saavuttamiseksi ja pettänyt perustuslaillisen valansa”. Gallin mukaan Trump on pyrkinyt käyttämään hyväkseen vieraiden valtioiden poliittista voimaa hyökätäkseen omien poliittisten vastustajiensa kimppuun.

Voimmeko vakavasti väittää, että abortti on suuri paha, jota ei voi hyväksyä, ja samalla kertaa sanoa, että maamme johtajan rikkinäisellä luonteella ei lopulta ole väliä?
– Mark Galli

Pelkästään Trumpin Twitter-tili kertoo Gallin mukaan ihmisestä, joka on ”moraalisesti kadotettu ja sekaisin”. Kuvaa Trumpista ei paranna sekään, miten hän ylpeilee naisseikkailuillaan.

Galli kirjoittaa: ”Jos emme käännä kurssiamme nyt, kuka enää ottaisi vakavasti mitään, mitä sanomme oikeudenmukaisuudesta ja vanhurskaudesta tulevina vuosikymmeninä? Voimmeko vakavasti väittää, että abortti on suuri paha, jota ei voi hyväksyä, ja samalla kertaa sanoa, että maamme johtajan rikkinäisellä luonteella ei lopulta ole väliä?”

Galli myös palaa vuoteen 1998, jolloin Christianity Today vaati seksuaalimoraalisen hairahduksen jälkeen valheiden kierteessä painivan presidentti Bill Clintonin eroa.

Christianity Todayn verkkosivut kaatuivat pääkirjoituksen julkaisemisen jälkeen. Uutinen Mark Gallin kannanotosta on levinnyt kansainvälisiin uutistoimistoihin. Christianity Today on vuonna 1956 perustettu herätyskristillinen lehti, jonka printtiversiolla on noin 260 000 lukijaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.