null Jouluradio taas uuteen kuuntelijaennätykseen

Ajankohtaista

Jouluradio taas uuteen kuuntelijaennätykseen

Jouluradio kasvatti taas hienosti suosiotaan sekä perinteisillä radiotaajuuksilla että verkossa. Kasvua tapahtui erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Finnpanelin tekemän Kansallisen radiotutkimuksen mukaan Jouluradion kuuluvuusalueella, jolla asuu noin 4,6 miljoonaa henkeä, radio tavoitti 713 000 kuuntelijaa viikossa. Tämä on 15 prosenttia kaikista radionkuuntelijoista.

Kuulijaluvuissa on selvää kasvua verrattuna edellisvuoden 664 000 kuuntelijaan. Viikkotavoittavuus pääkaupunkiseudulla oli 237 000 eli lähes 20 prosenttia kaikista radionkuuntelijoista.

Tulos kannustaa panemaan entistä enemmän puita kamiinaan.

Yleisradion ulkopuolisista kanavista Jouluradio oli kolmanneksi kuunnelluin omalla kuuluvuusalueellaan heti Radio Suomipopin ja Radio Novan jälkeen. Kaikista kanavista Jouluradio oli viidenneksi kuunnelluin omalla kuuluvuusalueellaan.

– Loppiaisena päättyneen Jouluradion punaisena lankana oli yhteistyö, avoimuus ja asiakaspalvelu. Viime tuotantokauden tulos kannustaa panemaan entistä enemmän puita kamiinaan. Jouluradion 2017 tekeminen on jo hyvässä vauhdissa ja tavoitteena on tänä vuonna, kun Jouluradio täyttää 15 vuotta, tavoittaa miljoonan kuuntelijan rajapyykki, kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Vuonna 2016 uusina kuuntelualueina mukaan tulivat Vaasa, Lohja, Savonlinna ja Mikkeli. Jouluradion perinteisesti käynnistänyt Hoosianna tehtiin joukkoistamalla kuuntelijoiden lähettämistä videoista. Myös Jouluradion ideoimaa Joululaulupäivää vietettiin ensimmäisen kerran 15.12.

Verkkoradiossa uusia avauksia

Tänä jouluna myös verkkoradioiden puolella nähtiin uusia avauksia. Käyntejä Jouluradion verkkosivulle kertyi joulunpyhinä yli 1,5 miljoonaa eli 100 000 enemmän kuin viime vuonna. Radiokanavan verkkosivuilla vieraili jouluna 650 000 yksittäistä kävijää.

Jouluradiolla oli kymmenen verkkoradiota. Jouluradion verkkokanavia on kuunneltu yli 145 maassa.

Uutta oli yhteistyö Yleisradion kanssa siten, että Jouluradiolla oli oma ohjelma Yle Radio Suomen kanavalla ja lisäksi Yle Areenasta löytyi linkki Jouluradion nettikanaviin.

Jouluradio soittaa joulumusiikkia tauotta ja ilman mainoksia. Jouluradion tuottaa pääkaupunkiseudun seurakuntien mediatoimitus Toivontuottajat yhteistyössä kuuluvuusalueiden seurakuntien kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Jouluradio ampaisi ennätyslukemiin ja koukutti kuuntelijoistaan etenkin naiset ja nuoret

Ajankohtaista

Suositun radiokanavan tekijät ovat pian tavattavissa kauppakeskus Redissä kasvokkain.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.