null Jouluradio ampaisi ennätyslukemiin ja koukutti kuuntelijoistaan etenkin naiset ja nuoret

Jouluradiosta on sukeutunut oma brändinsä.

Jouluradiosta on sukeutunut oma brändinsä.

Ajankohtaista

Jouluradio ampaisi ennätyslukemiin ja koukutti kuuntelijoistaan etenkin naiset ja nuoret

Suositun radiokanavan tekijät ovat pian tavattavissa kauppakeskus Redissä kasvokkain.

Marraskuun alusta loppiaiseen soinut Jouluradio tavoitti jälleen ennätysmäärän kuulijoita. Kanava keräsi radiovastaanottimien äärelle joulukuun aikana 787 000 viikkokuuntelijaa. Näin ollen siitä tuli Suomen viidenneksi kuunnelluin radiokanava.

– Olemme onnistuneet luomaan brändin, joka on saanut joulumusiikin breikkaamaan. Tämä on iloinen yllätys, ja ihan voittajan olohan tässä on, tunnustaa Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Vastikään julkaistun Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan Jouluradio oli pääkaupunkiseudulla tavoittavin radiokanava 9–55-vuotiaiden naisten keskuudessa.

– Alle 25-vuotiaiden naisten keskuudessa Jouluradio oli Suomen kuunnelluin radiokanava. Nuorten markkinajohtajana olemme varmasti siksi, että Jouluradion kuuntelu tavoittaa jo uuden sukupolven. Jouluradion kuuntelu on siirtynyt äidiltä tyttärelle. Tasapuolistimme soittolistoja, joten naisartistien osuus soivasta musiikista on puolet. Uskon, että tämä on osasyy menestykseemme näissä kohdeyleisöissä. Tämän ikäryhmän naiset ovat tiedostavia, ja he arvostavat tasa-arvotekoamme.

Jouluradio oli pääkaupunkiseudulla kolmanneksi tavoittavin kanava Yle Radio Suomen ja SuomiPopin jälkeen.

Jouluradion tekijät haluavat kohdata kuuntelijansa myös kasvokkain. Kohta toive toteutuu, sillä kauppakeskus Redissä avataan Silta-niminen toimitila. Sinne jouluradiolaisia voi tulla moikkaamaan jo 2. helmikuuta lähtien.

– Haluamme olla siellä missä ihmisetkin ovat, Kalliorinne tiivistää.

Muitakin uusia tuulia puhaltaa, sillä Jouluradio julkaisi syksyllä uudistuneet verkkosivut. Tänä vuonna Jouluradio soi toista vuotta peräkkäin verkossa ympäri vuoden. Joulumusiikkitunnelmaan voi nyt siis virittäytyä vaikka juhannuksena laiturilla lojuen.

– Kalenterista ei voi katsoa, että nyt on sopiva aika kuunnella joulumusiikkia. Meidän tehtävämme on tukea ihmisten joulumusiikin kuuntelua silloin, kun he sitä haluavat. Jouluradio on siihen oikea paikka – aito ja alkuperäinen.

Jouluradion eri alalajeihin erikoistuneista verkkokanavista suosituimpia olivat perinteinen Kauneimmat joululaulut, koko perheen Lasten jouluradio sekä klassiseen joulumusiikkiin erikoistunut Klassinen joulu. Joulun aikaan verkkosivuille tehtiin parhaimmillaan lähes 50 000 vierailua päivässä.

Jouluradio oli pääkaupunkiseudulla kolmanneksi tavoittavin kanava Yle Radio Suomen ja SuomiPopin jälkeen. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella Jouluradion kuuntelijaluvut nousivat ennätyksellisesti: 564 000 viikkokuuntelijaa joulukuussa oli 78 000 suurempi kuin vuotta aiempi tulos.

Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen radiokanava sekä verkkomedia, jonka sivustolla soi kymmenen eri tyylisuunnan joulumusiikkikanavaa. Viime vuonna Jouluradion musiikki helkkyi yhteensä 26 lähettimen voimin kattaen ennätykselliset 4,3 miljoonaa potentiaalista kuulijaa ympäri Suomen.


Jouluradio on osa Kirkko ja kaupunki -mediaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.