Jumalanmiehii
Mikael Meklinin löytää Instagramista ja Twitteristä nimellä Mikaveli5609.

Mikael Meklinin löytää Instagramista ja Twitteristä nimellä Mikaveli5609.

Jumalanmiehii

Mikael Meklinin sydän palaa musiikille ja nuorisotyölle.

Vuosi sitten Mikael Meklin, 26, istui solmio kaulassa myymässä vakuutuksia. Nyt kahvilassa istuu pipopäinen nuorimies, joka on palannut yöllä keikalta.

– Kiersimme Pohjanmaata kolme päivää. Esiinnyimme kouluilla, porukkaa riitti ja oli tosi kivaa. Kävimme Vimpelissä, Lappajärvellä ja Alajärvellä.

Mikael esittää kristillistä rap-musiikkia Immanuel-duossa Roni Lempiäisen kanssa. YleX:n sivuilla julkaistiin juuri Immanuelin uusin musiikkivideo Unelmii.

Ensimmäinen keikka Immanuelilla oli vuonna 2012 Keravan City-seurakunnan järjestämässä hip hop -tapahtumassa ja ensimmäinen albumi Kilosanomaa julkaistiin kristillisillä Maata näkyvissä -festivaaleilla pari vuotta sitten. Viime vuoden marraskuussa julkaistiin toinen albumi Jumalanmiehii, jota on soitettu radiossa ainakin YleX:llä ja The Voicella.

Mikael ja Roni tuntevat toisensa jo lapsuudesta. He kävivät Helsingin kristillistä koulua. Yläasteella pojat kuuntelivat hip hopia ja kirjoittivat riimejä, mutta eivät vielä esittäneet mitään. Poikien tiet erosivat, kun he menivät eri lukioihin. Viisi vuotta kului, ja he tapasivat taas.

– Roni oli innostunut räppäämisestä. Minut pyydettiin mukaan yhteen biisiin, laitettiin se YouTubeen ja se lähti leviämään niin hyvin, että porukat alkoivat kysellä keikoille.

Vakuutusmyyjän työ jäi. Nykyisin Mikael työskentelee musiikin teon lisäksi Keravan helluntaiseurakunnassa nuorisotyönjohtajana.

– Kun vedimme keikoilla isoille porukoille ja nuorisotyöhommat menivät kivasti eteenpäin ja sydän paloi niille, niin oli tosi vaikea olla myymässä vakuutuksia. Ajattelin, että nuorisotyössä ja musiikissa minulla on enemmän mahdollisuuksia.

Immanuelilla on ollut kymmenisen keikkaa kuukaudessa, mutta toukokuulle on sovittu jo parikymmentä esiintymistä.

– Esiinnymme kouluissa ja tosi paljon kirkon jutuissa. Ensimmäinen baarikeikka meillä oli Lappeenrannassa. Ei oikeastaan ole paikkoja, mihin emme menisi esiintymään. Olemme me vankilassakin olleet.

Mikael on yllättynyt siitä, miten paljon musiikin tekemisestä voi tykätä. Kristillinen musiikki on hänelle päivänselvä valinta.

– Raamatussa puhutaan siitä, että Jumala on rakkaus. Minä ajattelen ja toivon, että se rakkaus kumpuaa musiikista ja puheesta ja kaikesta, mitä teen.

Kirkossa pitäisi Mikaelin mielestä miettiä, mikä on olennaista tämän päivän nuorille.

– Vaikka ei virsissäkään mitään vikaa ole – ne ovat hienoja oman aikansa lauluja – minä pyrin tekemään sellaisia biisejä, joista ihmiset tunnistavat itsensä ja ymmärtävät, mistä räppään.

Mikaelin mukaan kannattaisi myös tarkistaa, missä nuoret nykyisin liikkuvat: Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

– Nuorille esikuvat ovat tärkeitä. Olkoon se sitten vaikka se seurakunnan nuorisotyöntekijä, jota nuori ihailee ja ajattelee: minäkin haluan tuollaisen elämän kuin hänellä on. Sellaiset esikuvat antavat toivoa.


Kirkon Nuorisopäivät 2.-4.5. Tampereella. Immanuel esiintyy la 3.5.

Jaa tämä artikkeli: