null Kampin kappeli tarvitsee lisätilaa – asemakaavan muutosta on haettu

Kampin kappeli sijaitsee Helsingin keskustassa Narinkkatorilla tontilla, jonka rajat kulkevat melkein seiniä myöten.

Kampin kappeli sijaitsee Helsingin keskustassa Narinkkatorilla tontilla, jonka rajat kulkevat melkein seiniä myöten.

Ajankohtaista

Kampin kappeli tarvitsee lisätilaa – asemakaavan muutosta on haettu

Helsingin seurakuntayhtymä haluaisi rakentaa Kampin kappeliin lisätilaa kävijöiden kohtaamista varten.

Helsingin seurakuntayhtymässä suunnitellaan Kampin kappelin laajennusta. Lisätilan saamiseksi kiinteistötoimisto on hakenut syksyllä asemakaavan muutosta. Lisärakennusta varten vuokrattaisiin noin 70 neliömetriä lisää maata Narinkkatorin puolelta. Itse puinen kappeli pysyy ennallaan eikä sen kaupunkikuvallinen asema itsenäisenä monumenttina tule muuttumaan.

Kiinteistöjohtaja Kai Heinosen mukaan lisätilan tarve johtuu siitä, että Kampin kappelin kävijämäärä on ylittänyt odotukset.

– Kappeliin tarvitaan kahdenkeskisiä kohtaamisia varten pieniä tapaamistiloja, joissa ihmiset voivat keskustella rauhassa papin, diakoniatyöntekijän tai sosiaalityöntekijän kanssa. Nyt tällaisia tiloja ei ole.

Kappelin nykyinen, kaupungilta vuokrattu tontti on tiukka, vain hiukan rakennusta isompi. Lisärakennus edellyttää asemakaavan muutosta. Tässä vaiheessa asiasta on vasta keskusteltu kaupunkisuunnitteluviraston kanssa. Suunnitteluaineisto on tulossa nähtäville kaupunkisuunnitteluviraston nettisivuille mahdollisesti tammikuun aikana.

– Jos kaikki menee suotuisasti, asemakaava voisi olla vahva eli lainvoimainen aikaisintaan tämän vuoden lopulla. Uudisrakennus saataisiin mukaan aikaisintaan vuoden 2020 budjettiin, jolloin rakentamista päästäisiin suunnittelemaan ensi vuonna, Heinonen hahmottelee.

Kampin kappelissa kävi 305 198 ihmistä vuonna 2018.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.