Kampin kappelissa rukoillaan lauantaina ihmisarvon puolesta
Rukoushetkiä järjestetään kappelissa tasatunnein.

Rukoushetkiä järjestetään kappelissa tasatunnein.

Kampin kappelissa rukoillaan lauantaina ihmisarvon puolesta

Kampin kappelissa järjestetään lauantaina rukoushetkiä samaan aikaan, kun Rautatientorille suunnitellaan mielenosoituksia.

Helsingin Kampin kappelissa on lauantaina 11.3. rukoushetkiä oikeudenmukaisuuden ja ihmisarvon toteutumisen puolesta, vihan ja itsekkyyden taltuttamiseksi ja syrjittyjen ja vähäosaisten tukemiseksi. Rukoushetket järjestetään kappelissa tasatunnein kello 11–14.

– Kirkon tehtävä on pitää esillä lähimmäisenrakkautta, oikeudenmukaisuutta, yhteisöllisyyttä, myötätuntoa ja huolenpitoa. Meidän tehtävämme on rukoilla, sanoo Kampin kappelin toiminnanjohtaja Kenneth Koskinen.

Rukoushetkiä järjestetään reaktiona siihen säälimättömään puheeseen, jota sosiaalisessa mediassa on viime päivinä käytetty.

Koskisen mukaan rukoushetkiä järjestetään reaktiona siihen säälimättömään puheeseen, jota sosiaalisessa mediassa on viime päivinä käytetty turvapaikanhakijoita ja muita hädänalaisia vastaan.

– Haluamme rukoilla sen puolesta, että vihan, pelon ja epäluulon sijasta kohtaisimme toisemme ihmisinä ja näkisimme sen hädän, mitä esimerkiksi turvapaikanhakijoiden tilanteen taustalla on. Haluamme antaa viestin, että vihan sijasta pitäisi keskittyä huolenpitoon. Taustalla on myös huoli siitä pahoinvoinnista, jota yhteiskunnassa nyt on, selvittää Koskinen.

Turvapaikanhakijoiden mielenosoitus Helsingissä on nyt jatkunut tasan kuukauden, samoin sitä vastustava mielenosoitus.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: