null Kampukset sulkivat ovensa, joten tangokuninkaan trio sai laulaa Kauneimpia joululauluja tihkusateessa – katso videolta, miten laulu raikaa harmaassa marraskuussa

Jarno Kokko (vasemmalla), Mia Heikkinen ja Anton Mellanen lauloivat keskiviikkona 25. marraskuuta joululauluja Viikin yliopistokampuksen Biokeskus ykkösen portailla.

Jarno Kokko (vasemmalla), Mia Heikkinen ja Anton Mellanen lauloivat keskiviikkona 25. marraskuuta joululauluja Viikin yliopistokampuksen Biokeskus ykkösen portailla.

Ajankohtaista

Kampukset sulkivat ovensa, joten tangokuninkaan trio sai laulaa Kauneimpia joululauluja tihkusateessa – katso videolta, miten laulu raikaa harmaassa marraskuussa

Oppilaitospappi Kaisa Iso-Herttua järjesti kampuksille joululaulukiertueen. Viimeinen esitys kuvataan livenä Malmin kirkosta. ”Minusta tuntuu, että tällaisilla tapahtumilla on tänä vuonna erityisen paljon merkitystä.”

Sataa vettä. Maa ja taivas ovat harmaat. Työmiehet ovat avanneet pitkän pätkän Viikin yliopistokampuksen läpi kulkevasta Viikinkaaresta. Koneet pörisevät. 

Mikä mahtava hetki laulaa joululauluja! 

Jarno KokkoMia Heikkinen ja Anton Mellanen seisovat rivissä Biokeskus ykkösen portailla ja naureskelevat. Tihkusateessa seisoo muutama kuuntelija, ilmeisesti vaihto-oppilaita. 

Trio on kiertänyt kaksi päivää helsinkiläisissä oppilaitoksissa ja kauppakeskuksissa laulamassa Kauneimpia joululauluja. Kiertueen ovat organisoineet oppilaitospappi Kaisa Iso-Herttua, Malmin seurakunnan pappi Aleksi Vainikka ja Paavalin seurakunnan pappi Elina Pöysti.

Ikkunoiden takana Biokeskuksen ruokalassa ihmiset katsovat, kun kolme ammattimuusikkoa alkaa laulaa. Kokko on vuoden 2018 tangokuningas, Heikkinen oopperalaulaja ja Mellanen freelance-muusikko, jonka ykkösinstrumentti on kitara. Kitaraa ei tohtinut ottaa sateeseen, ja niinpä kolmikko laulaa kolmiäänisesti. Papit jakavat vettyneitä lauluvihkosia ja käsidesipulloja. 

Oppilaitospappi Kaisa Iso-Herttua jakoi lauluvihkoja.

Oppilaitospappi Kaisa Iso-Herttua jakoi lauluvihkoja.

Alun perin idea oli, että nämäkin laulut olisi laulettu sisällä, mutta uudet koronarajoitukset laittoivat ideat uusiksi. 

– Mitäpä tuo haittaa! Olemme siellä, missä meidän tarvitsee olla, Kokko toteaa. 

– On kiva nähdä, kun harvakin ohi kävelijä kuuntelee ja hymyilee. Onhan joululauluissa sanomaa. Ei tarvitse laulaa ihan höpötyksiä. 

Toista video

Eihän tällä tavalla mitään massoja tavoiteta, oppilaitospappi Kaisa Iso-Herttua sanoo. 

– Mutta ensimmäisessä paikassa meni melkein yksi nippu lauluvihkoja. Siinä on 50. 

– Minusta tuntuu, että tällaisilla tapahtumilla on tänä vuonna erityisen paljon merkitystä. Ne muistuttavat, että koronasta huolimatta elämä jatkuu ja joulu tulee. 

Suunnitelmista huolimatta kampuskiertue ei jatku enää Viikin jälkeen. Iltapäivällä pappien ja laulutrion piti mennä vielä Stadin ammatti- ja aikuisopistolle Malmille. Tapahtuma peruttiin edellisenä päivänä, koska toisen asteen oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen. Kampuksella ei olisi ollut ketään. 

– Olisimme menneet joka tapauksessa ulos. Siellä olisi ollut tunnelmallinen sisäpiha. Kovasti he meitä sinne toivoivat ja harmittelivat, kun joutuivat perumaan, Iso-Herttua sanoo.

Vaikka oppilaitosten käytävät hiljenevät, oppilaitospapin työtahti ei hidastu. Iso-Herttua on sopinut kalenterinsa täyteen tapaamisia opiskelijoiden kanssa. 

– Meille tullaan koko ajan keskustelemaan. Se, mikä patoutui keväällä, tuntuu nyt purkautuvan. Ihmiset eivät odota, että korona menisi äkkiä ohi, vaan me olemme nyt tässä.

Kauneimpia joululauluja suorassa lähetyksessä

Tiistaina 1.12. kello 19 Jarno Kokon, Mia Heikkisen ja Anton Mellasen trio esittää Kauneimpia joululauluja Malmin kirkolla. Esitystä voi seurata suorana lähetyksenä Facebookissa. Laulujen välillä kuullaan oppilaitosten väen joulutervehdyksiä ja parhaita paloja kampuskiertueelta.


Korjaus 27.11. kello 9.20: Stadin ammattiopiston nimi on muutettu Stadin ammatti- ja aikuisopistoksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.